Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν κοινό τόπο στην αντιμετώπιση της δύσκολης για τον αγροτικό κλάδο κατάστασης, καλούν 17 συνεταιριστές από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου στον Βόλο. Στην επιστολή – κάλεσμα οι συνεταιριστές ξεκαθαρίζουν προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Δείτε εδώ την επιστολή προς την ΠΑΣΕΓΕΣ:
Κύριε Πρόεδρε,

Σε όλες τις βαθμίδες του Συνεταιριστικού κινήματος και σε όλους τους Συνεταιριστές, αλλά και σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, κοινή είναι η πεποίθηση ότι τα προβλήματα του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και του αγροτικού κόσμου, είναι τεράστια και επείγοντα.

Η αγωνία μας, η ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο, αλλά κυρίως για την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και που θα οδηγήσουν στον αφανισμό του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας, δημιούργησαν την ανάγκη της συνάντησής μας, προχθές στην Θεσσαλονίκη, για μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων αλλά κυρίως για αναζήτηση λύσεων, σε όλα αυτά.
Κυρίαρχη άποψη και καθολική όλων, υπήρξε το κενό επικοινωνίας που υπάρχει εδώ και καιρό με το Υπουργείο και γενικότερα με την Πολιτεία τα τελευταία 5 χρόνια.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ για λόγους που δεν αντιλαμβανόμεθα, έχει απαξιωθεί , όπως και όλο το Συνεταιριστικό κίνημα. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θεωρείται επιτακτική και επιβεβλημένη. Επίσης, κοινή ήταν η διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων, ότι δυστυχώς το Συνεταιριστικό κίνημα δεν εκπροσωπείται πλέον. Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην εκλεγμένη ηγεσία του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα στο θεσμό. Το Συνεταιριστικό κίνημα, χρειάζεται αναγέννηση και εκσυγχρονισμό, οι καιροί το επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, εάν μας χωρίζουν, και όλοι ομονοούντες με σύνεση και λογική , χωρίς ρεβανσισμούς και ακρότητες, να αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε, προκειμένου στις μοναδικά δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και ο αγροτικός πληθυσμός, να χαράξουμε το στόχο για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, καλούμε την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συγκέντρωση που έχουμε προγραμματίσει να γίνει στο Βόλο την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου, για άμεση συνεννόηση αντιμετώπισης της κατάστασης, μήπως και την υστάτη στιγμή πετύχουμε κάτι.

Σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες(πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους όλοι εμείς εκπροσωπούμε.

Φιλικότατα
Οι υπογράφοντες

ΜΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΓΡ. ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ(ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ)
ΦΟΛΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΒΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΤΣΑΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Α.Σ.ΠΕΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ)
ΚΟΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Α.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
ΓΑΒΡΗΙΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Α.Σ. ΒΟΛΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΓΚΛΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, Α.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΧΑΙΔΕΥΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Α.Σ. ΑΡΝΑΙΑΣ
ΛΟΥΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Α.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΚΑΜΠΡΟΥΔΗΣ ΑΞ., Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ