Ο Γιαννής Μαντζίκος στο προπονητικό team της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ηρακλή Παλαμά

Ο Γιαννής Μαντζίκος στο προπονητικό team της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ηρακλή Παλαμά

Ο Γιαννής Μαντζίκος στο προπονητικό team της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ηρακλή Παλαμά

Την πρόσληψη του προπονητή Γιάννη Μαντζίκου ανακοίνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά, ο οποίος θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες προπονητές  Στράτο Πέτρου και Βαγγέλη Τρουβά.

Ηρακλής Παλαμά (3)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή Παλαμά :

«Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο προπονητικό team του έμπειρου προπονητή Γιάννη Μαντζίκου που θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες προπονητές Βαγγέλη Τρουβά και Στράτο Πέτρου.

Το γεγονός ότι η ακαδημία τελείωσε φέτος (στην πρώτη χρονιά λειτουργίας της) τις δραστηριότητές της έχοντας προσελκύσει στο δυναμικό της 83 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, οδήγησε τους υπεύθυνους της ομάδας στην ανάγκη αναζήτησης ενός ακόμη προπονητή (που θα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις) προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Επίσης η δημιουργία της ανδρικής ομάδας και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ´ ερασιτεχνικής της ΕΠΣΚ αποτελούμενη από παιδιά που προέρχονται απο την ακαδημία, δημιούργησε την αναγκαιότητα της πρόσληψης  του κ.Μαντζίκου, που λόγο της μεγάλης εμπειρίας του ως προπονητή σε πολλά τμήματα υποδομής ομάδων της Γερμανίας και της Κύπρου θα προσφέρει τα μέγιστα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. 

Το προφίλ και το προπονητικό βιογραφικό του Γιάννη Μαντζίκου :

Ο νέος προπονητής των τμημάτων υποδομής του Ηρακλή Παλαμά γεννήθηκε στην Λαμία το 1961 και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β΄. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Α.Σ. Στυλίδας, στον Α.Σ. Λαμίας στον Α.Σ. Τρίκαλα και μετά μετακόμισε στην Γερμανία όπου σαν παίκτης – προπονητής την περίοδο 1990-1995 ήταν στην Herakles Μονάχου και το 1995-1997 στην A.S.Y. Dachau.

Την περίοδο 1997-1999 εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της Μόναχο 1860, την περίοδο 1999-2001 στην μικτή Βαυαρίας (U15), την περίοδο 2001-2003 στην F.C. AUGSBURG και τέλος την περίοδο 2003-2006 στην F.C. PUHHEIM.Το 2006 κατηφόρισε στην γειτονική Ιταλία όπου εργάστηκε ως το 2008 στην ακαδημία της F.C. RIMINI. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Α.Σ. Λαμίας αλλά το 2010 ξενιτεύτηκε πάλι, στην Κύπρο αυτή τη φορά, όπου εργάστηκε με επιτυχία στην U15 της Ομόνοιας Λευκωσίας.

Απο το καλοκαίρι του 2012 είναι κάτοικος Παλαμά και έχει εργαστεί στις δύο ομάδες της πόλης: τον Ατρόμητο Παλαμά (σεζόν 2013-14), ενώ την περυσινή σεζόν ήταν προπονητής του Π.Ο. Παλαμαϊκή.

Τέλος, τη θέση  του υπευθύνου των τμημάτων υποδομής της ομάδας αναλαμβάνει και τυπικά ο Κώστας Τρουβάς,  ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο ιθύνων νους της ακαδημίας την περσινή πρώτη χρονιά λειτουργίας της και ένας εκ των ιδρυτών της.»

Ηρακλής Παλαμά (2)

SHARE