«Σκούπα» των εφοριακών σε Λάρισα και παράλια

«Σκούπα» των εφοριακών σε Λάρισα και παράλια

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

Στο στόχαστρο επιχειρήσεις εστιάσεως (π.χ. ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, τσιπουράδικα, πιτσαρίες, ταχυφαγία, καφενεία, μπαρ κ.λ.π.) για έκδοση αποδείξεων και ΦΠΑ

Κλιμάκια εφοριακών πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στη Λάρισα αλλά και στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας. Οι «Ράμπο» της Εφορίας χτενίζουν και τα παράλια της περιοχής μας για ταμειακές αποδείξεις και ΦΠΑ.

Οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί το τελευταίο διάστημα μετά και από προφορική εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Στη Λάρισα βγήκαν για ελέγχους κλιμάκια 2 και 3 εφοριακών που ξεσκονίζουν, κυρίως, χώρους εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissanet οι εφοριακοί πιάνουν «λαβράκια» σε κάθε αυτοψία που πραγματοποιούν, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε πως το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν έχει κοπεί είναι 250 ευρώ.

«Προχωράμε σε μεγάλους ελέγχους στο θέμα του ΦΠΑ. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που έχουμε επιβαρύνει τον πολίτη σε αύξηση του ΦΠΑ, αναγκασμένοι από μία συγκυρία, κάποιοι έξυπνοι να παίρνουν τον αυξημένο ΦΠΑ και να τον βάζουν στην τσέπη τους» δήλωσε προ ημερών ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τονίζοντας πως ξεκίνησαν «σαρωτικοί έλεγχοι» στις τουριστικές περιοχές.

Άγνωστο, πάντως, παραμένει ακόμη πως θα αμειφθούν τα κλιμάκια των εφοριακών που πραγματοποιούν ελέγχους τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα.

«Σαφάρι» και

για παράνομα ΙΧ

Επίσης, ξεκίνησε «σαφάρι» σε όλη τη χώρα και για τον εντοπισμό επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα ή με πλαστά δικαιολογητικά από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι από ελέγχους που πραγματοποίησαν ήδη οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου,  εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων τελωνειακών αρχών.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET