Ασημίνα Σκόνδρα: Νομιμοποιείται το παρακράτος;

Ασημίνα Σκόνδρα: Νομιμοποιείται το παρακράτος;

Ασημίνα Σκόνδρα: Νομιμοποιείται το παρακράτος;

Ο Πάνος Καμένος, Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε ισχυριστεί στο παρελθόν,  δημόσια και σοβαρά, ότι «μας ψεκάζουν». Από τότε μάλιστα, φέρει και το ψευδώνυμο «ψεκασμένος».

Σήμερα, είναι να αναρωτιέται κανείς, «μήπως είχε δίκιο ο άνθρωπος»;

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσο τραγικά παράδοξα στη χώρα μας, και να τα παρακολουθούμε χαλαροί, αδρανείς, σχεδόν αδιάφοροι.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, σ’ αυτό το εξάμηνο, έχει συντελέσει οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Τα σκάνδαλα, το ένα διαδέχεται το άλλο. Κάθε μέρα μένουμε άναυδοι από νέες αποκαλύψεις  για αλλόκοτους σχεδιασμούς, καταστροφικά  σενάρια  και τραγελαφικές καταστάσεις. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  από έγκυρα ΜΜΕ,  συγκροτούν  κακουργηματικές πράξεις.

Αντίδραση όμως  καμία. Τι συμβαίνει;

Κάποτε, κινδύνευσε να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, από την υπόθεση Ζαχόπουλου.  Ένα ζήτημα, αυστηρά προσωπικό, ενός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, που δεν  επηρέαζε σε τίποτα την Δημοκρατία, την οικονομία και τη κοινωνία, απασχολούσε το δημόσιο διάλογο, πάνω από 6 μήνες, ο ίδιος, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του  και η τότε κυβέρνηση  δεν  επανέκαμψε ποτέ.

Σήμερα, για την κυβέρνηση Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ένα πρωτόγνωρο σκάνδαλο, με πτυχές  πολιτικές, οικονομικές, αλλά και ποινικές.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα, που μας τον έφερε από το εξωτερικό ως οικονομική διάνοια, αποκάλυψε ότι σχεδίαζε και επεξεργαζόταν – κατ’ εντολή πάντα του Πρωθυπουργού- την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή σαφώς και αποδεικνύει, ότι ουδέποτε έγινε διαπραγμάτευση. Το θέατρο της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης», παιζόταν μέσα στη χώρα για λαϊκή κατανάλωση.

Εκτός της χώρας, την διαπραγμάτευση τη σαμποτάρανε. Κι όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι ισχυρίζονταν, ότι από πλευράς της Ελλάδας  δεν υπάρχει διάθεση συνεννόησης, διαλόγου και συμφωνίας, είχαν τελικά δίκιο.

Αυτό καθεαυτό  το σχέδιο  όμως που επεξεργάζονταν, ήταν  μία «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της Οικονομίας και κατ΄επέκταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του πολιτεύματος.  Ένα μυστικό σχέδιο-πραξικόπημα  μιας κλειστής ομάδας, που προΐσταντο ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών και συμμετείχαν παιδικοί του φίλοι και ξένοι  «ειδικοί», τύπου  Γκαλμπρέιθ.

Ένα σχέδιο που περιελάμβανε, υποκλοπές απόρρητων  αρχείων και στοιχείων των ελλήνων πολιτών, από δεξιοτέχνες «χάκερ». Περιελάμβανε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος  και   συστήματα πληρωμών, ώστε πατώντας ένα κουμπί να μετατραπεί αυτόματα  το ευρώ σε δραχμή.

Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, είχαν στήσει ένα παρακράτος μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που οι πολίτες απηυδισμένοι, περίμεναν μια ευνοϊκή συμφωνία  για να δώσει  λύσεις.

Το σχέδιο αυτό κατά ομολογία τους, είχε καταρτιστεί πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου  και αμέσως μετά άρχισε η σταδιακή εφαρμογή του, που ευτυχώς δεν έφτασε στην ολοκλήρωση του, να πατηθεί το κουμπί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν  εντολοδόχος και  γνώστης  αυτού του σχεδίου,  γι΄αυτό  δεν κατήγγειλε το παρακράτος, γι΄αυτό  έχει ακόμα Βουλευτή του το Βαρουφάκη, γι΄αυτό τον κάλυψε κατά κράτος  στη Βουλή.

Σε ποια Δημοκρατική και πολιτισμένη  Χώρα  θα συνέβαιναν όλα αυτά και η κυβέρνηση θα παρέμεινε στη θέση της;

Ποια κυβέρνηση που σέβεται το Κράτος, τους πολίτες και το θεσμικό της  ρόλο, δεν θα είχε παραιτηθεί;

Είμαστε σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες;

Έχουμε τελικά Κράτος;

Έχουμε υγιή Δημοκρατία;

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας