Ξεπέρασε τα 15.000 μέλη η ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.»

Ξεπέρασε τα 15.000 μέλη η ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.»

Ξεπέρασε τα 15.000 μέλη η ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.»

Τα 15.000 μέλη ξεπέρασε η ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.», μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου από 3-4 φίλους και την επομένη έφτασε να αριθμεί 2.000 άτομα, ενώ «σημείο καμπή» αποτέλεσε η 22α Ιουλίου οπότε και η ομάδα «εκτοξεύτηκε» φτάνοντας τα 3.500 μέλη. Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα μετά «τη δραματική ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής, όπου η ΠτΒ έπαιξε για άλλη μια φορά τον διαλυτικό, αντιθεσμικό, αντιδημοκρατικό ρόλο της, το γκρουπ απογειώθηκε» καθώς δεχόταν ένα αίτημα ανά τρία δευτερόλεπτα.

Στόχος της ομάδας είναι να ασκηθεί πίεση προς τα  κόμματα της Βουλής, ώστε να καταθέσουν αμέσως πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι μόλις τα μέλη φτάσουν τις 20.000, «η ομάδα θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, την οποία θα κοινοποιήσει σε κάθε βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, ζητώντας να αναλάβουν την  πρωτοβουλία αποπομπής της Ζωής Κωνσταντοπούλου. από την Προεδρία της Βουλής, θεσμό τον οποίο εξευτελίζει καθημερινά».

Μάλιστα, όπως τονίζουν «το ζήτημα παραμένει επίκαιρο καθώς επίκεινται κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Έως τις 20 Αυγούστου αναμένεται να έρθει η συμφωνία για το μνημόνιο στη Βουλή μπορεί και νωρίτερα το 3ο πακέτο προαπαιτουμένων. Θα είναι τραγικό να είναι ακόμα Πρόεδρος η Ζωή Κ. και να προσφύγει πάλι στις γνωστές της κωλυσιεργίες και τρικλοποδιές. Οι βουλευτές πρέπει να πάρουν νωρίτερα την πρωτοβουλία αποπομπής της μέσω της κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον της».

Αυτός είναι άλλωστε, όπως προσθέτουν, και ο λόγος που τίθεται τώρα ο στόχος των 20.000 μελών για την Ομάδα. «Ώστε να φτάσει το αίτημα στη Βουλή και τους βουλευτές με ισχυρή δύναμη υποστήριξης και αυτοί/ες, εγκαταλείποντας τα μισόλογα, να πράξουν το καθήκον τους».

ΠΗΓΗwww.kathimerini.gr
SHARE