Συνάντηση των Βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα...

Συνάντηση των Βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Συνάντηση των Βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουνίου οι βουλευτές της Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα  Κατσαβριά- Σιωροπούλου, Σπύρος Λάππας και Νίκος Μιχαλάκης

Στην συνάντηση τέθηκαν  όλα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που αφορούν στο ν. Καρδίτσας . Διεξοδικότερα αναφέρθηκαν στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δομών τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας φροντίδας υγείας καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις σε φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό. Ο κ. Ξανθός άκουσε με πολύ προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο Καρδίτσας καθώς και τα κέντρα Υγείας Σοφάδων , Παλαμά και Μουζακίου. Τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση άμεσων λύσεων και ότι ήδη  εγκρίθηκαν τα ποσά που αφορούσαν τις δεδουλευμένες εφημερίες των ιατρών. Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα η ανατροφοδότησή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

Ο αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε ότι στο άμεσο διάστημα θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ώστε  τα προβλήματα ν’ αρχίσουν σιγά σιγά να επιλύονται. Ήταν ενήμερος για όλη την κατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων πέντε ετών ενώ  παράλληλα δεσμεύτηκε  ότι θ’ αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία από το 4% του ΑΕΠ στο 5% στην αρχή του επόμενου χρόνου,  με στόχο στη συνέχεια στο 6%,  προκειμένου να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση.

Η αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού με αύξηση δαπανών για την υγεία είναι αναγκαία και συναρτάται από την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης για μια βιώσιμη λύση που διεξάγεται αυτές τις μέρες με τους θεσμούς.