Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου η Γιορτή...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου η Γιορτή Γεύσεων στο Μεσενικόλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου η Γιορτή Γεύσεων στο Μεσενικόλα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου το ταξίδι στις γεύσεις της Καρδίτσας αυτή τη φορά στον Μεσενικόλα. Το ταξίδι άρχισε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2014, με την καταγραφή προϊόντων και γεύσεων που οργανώθηκε στην Καρδίτσα και στην Πλαζ Πεζούλας. Συνεχίστηκε στην Καρδίτσα, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά η εκδήλωση «Επισκέπτομαι τις Γεύσεις του Τόπου μου», με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών, παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών και εκατοντάδων συμπολιτών μας. Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η «Γιορτή πίτας» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 13η φορά, στις 13 Ιουνίου στο Μασχολούρι Σοφάδων.

Μεσενικόλας (2)

Η γιορτή γεύσεων εντάσσεται στην εβδομάδα εκδηλώσεων «32η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα» και περιελάμβανε δύο παράλληλες ομάδες δράσεων: Τη γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Μεσενικόλα και τη γνωριμία με τις γεύσεις των κρασιών που παράγονται από τα 9 τοπικά οινοποιεία τα οποία παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, επίσης στο Μεσενικόλα. Τέλος δόθηκε η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δοκιμάσουν τα φαγητά και τις γεύσεις που παρουσίασε ειδικός σεφ, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.

Μεσενικόλας (4)

Μεσενικόλας (3)

Μεσενικόλας (6)

Επίσης στην εκδήλωση υπήρξε και έκθεση προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών ενώ μετά το τέλος των δράσεων ακλούθησε συναυλία που οργάνωσε ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσενικόλα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Οι δράσεις της «Γιορτής Γεύσεων» εντάσσονται στο πρόγραμμα Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 20 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των γεύσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας, στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας.

Μεσενικόλας (5)

Μεσενικόλας (7)

SHARE