Κλεμμένο έργο του Πικάσο επιστρέφεται στη Γαλλία

Κλεμμένο έργο του Πικάσο επιστρέφεται στη Γαλλία

Κλεμμένο έργο του Πικάσο επιστρέφεται στη Γαλλία

«Η Κομμώτρια», ένα έργο του Πικάσο, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, θα επιστραφεί στη Γαλλία απ΄ όπου εκλάπη πριν από 17 χρόνια, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το έργο είχε ταχυδρομηθεί, ως δώρο Χριστουγέννων καθώς συνοδευόταν από ευχετήρια κάρτα, με την εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx από το Βέλγιο κι ο αποστολέας του είχε δηλώσει ότι η συσκευασία περιείχε ένα δώρο αξίας 37 δολαρίων.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο του πακέτου οι αξιωματούχοι στο ταχυδρομείο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσι, ανακάλυψαν τον καμβά από λάδι, διαστάσεων 33εκΧ46εκ.

«Η Κομμώτρια» φιλοτεχνήθηκε το 1911 κι η κλοπή δηλώθηκε το 2001 από το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι όταν το προσωπικό διαπίστωσε ότι είχε εξαφανιστεί από το χώρο όπου φυλασσόταν.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων ανέφερε ότι ο πίνακας, που ανήκει στο γαλλικό κράτος, θα επιστραφεί στη γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ένα άλλο έργο του Πικάσο, με τίτλο «Κεφάλι Νεαρής Γυναίκας», αξίας μεγαλύτερης των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε από θαλαμηγό στα ανοιχτά της Κορσικής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μουσείο της Μαδρίτης.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE