Επί τάπητος στο Eurogroup το νέο πρόγραμμα – Πυρετός διαβουλεύσεων

  Επί τάπητος στο Eurogroup το νέο πρόγραμμα – Πυρετός διαβουλεύσεων

  Στις Βρυξέλλες και στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση του νέου ελληνικού προγράμματος χρηματοδότησης είναι στραμμένα τα βλέμματα, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση και υπερψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμεξέφρασε την ελπίδα έως το βράδυ να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

  Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε αποτέλεσμα, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναφέρθηκε και σε μια πιθανή ψήφο εμπιστοσύνης.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν επεσήμανε ότι έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών. Η απόφαση για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα είναι ένδειξη αλληλεγγύης, πρόσθεσε.

  Σύμφωνα με το Ρόιτερς, στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκεται και εναλλακτική πρόταση για χρηματοδότηση-γέφυρα 6,04 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για την έναρξη του νέου προγράμματος.

  Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι είναι εφικτή η έγκριση του προγράμματος των 86 δισ. ευρώ από το Eurogroup.

  ΠΗΓΗwww.ert.gr
  SHARE