Επικοινωνία Κώστα Τσιάρα με Μεϊμαράκη για τα Αγροτικά

Επικοινωνία Κώστα Τσιάρα με Μεϊμαράκη για τα Αγροτικά

Επικοινωνία Κώστα Τσιάρα με Μεϊμαράκη για τα Αγροτικά

Επείγουσα επικοινωνία είχε ο βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, κατά την διάρκεια της οποίας του εξέφρασε τις ανησυχίες του για  τα προβλήματα που προκαλούνται στην ελληνική κοινωνία,  και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο, από την επώδυνη συμφωνία.

Ο κ. Μεϊμαράκης, συμμερίζομενος πλήρως τον προβληματισμό του  πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών για τις επιπτώσεις των μέτρων στους έλληνες παραγωγούς, επανέλαβε την διαβεβαίωση του, πως τα ζητήματα του αγροτικού τομέα αποτελούν εθνική προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα αγωνιστεί, ώστε οι δεσμεύσεις που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα/Καμένου να ανατραπούν από μια νέα κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Μετά και την σαφή τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, σήμερα ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι παραγωγικές τάξεις καλούνται να πληρώσουν το βαρύτατο λογαριασμό ενός 3ου, επώδυνου, Αριστερού Μνημονίου, που φέρει την ευθύνη της ανεπιτυχούς διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ.

Μπροστά μας έχουμε δυο δρόμους: μια «κακή συμφωνία» ή «καθόλου συμφωνία», που είναι καταστροφή. Και το πρωτεύον αυτή την στιγμή, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και τις «έκτακτες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες, είναι το συμφέρον της Πατρίδας. Η παραμονή της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, που διασφαλίζει η «κακή» συμφωνία της κυβέρνησης.

Η υπερψήφιση του μνημονίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ δεν σημαίνει ανοχή και συναίνεση στην κυβέρνηση. Είναι, όμως, το πρώτο βήμα για να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της κοινωνίας και μαζί να καταστήσουμε εφικτή την εθνική συνεννόηση. Αυτή που μια αξιόπιστη κυβέρνηση, μπορεί να αξιοποιήσει για να βελτιώσει, όσα επώδυνα σήμερα ψηφίζουμε. Μια εθνική κυβέρνηση, που θα μπορεί και θα έχει την ευκαιρία να πείσει τους εταίρους μας με επιχειρήματα για τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και με ισοδύναμα να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο».