Βρέθηκαν σε ξερονήσι 53 πρόσφυγες από τη Συρία

Βρέθηκαν σε ξερονήσι 53 πρόσφυγες από τη Συρία

Βρέθηκαν σε ξερονήσι 53 πρόσφυγες από τη Συρία

Πάνω σε ξερονήσι βόρεια της Αλοννήσου, εντοπίστηκαν 53 Σύριοι μετανάστες από άνδρες του Λιμενικού . Ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, ηλικίας από 1 ως 6 ετών, και 15 γυναίκες.

Οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν εκεί από δουλέμπορο και για να ειδοποιήσουν ότι βρίσκονται στη νήσο, άναψαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δύο στρέμματα έκτασης. Ευτυχώς δεν υπήρχαν δυνατοί άνεμοι γιατί θα είχε επεκταθεί η φωτιά αλλά και οι ίδιοι θα κινδύνευαν να καούν ζωντανοί.

Οι 53 Σύριοι μετανάστες αργά τη νύχτα επιβιβάστηκαν στο οχηματαγωγό «EXPRESS SKIATHOS», το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Βόλου, όπου στις 4 τα ξημερώματα οι άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας τους παρέδωσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για να προωθηθούν μετά τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί στον Βόλο.

Εξ άλλου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στην Κω, με 110 άτομα πλήρωμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δυναμικότητας 2.000 – 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες. Το πλοίο  είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Μεσογείου.