Ν. Παππάς: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα ρήγμα που οριστικοποιείται

Ν. Παππάς: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα ρήγμα που οριστικοποιείται

Ν. Παππάς: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε ένα ρήγμα που οριστικοποιείται

«Φαίνεται πως οριστικοποιείται ένα ρήγμα το οποίο εμείς όμως θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να το αποτρέψουμε», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική Il Manifesto για τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών.

Ο κ. Παππάς ζητεί οριστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους, ώστε να μείνει ένας συνολικός όγκος και ετήσιες υποχρεώσεις που «να είναι βιώσιμες και να μπορούν να εξυπηρετηθούν και, κυρίως, να μην παρεμποδίζουν την ανάπτυξη».

«Θα δώσουμε βάρος ώστε τα προγράμματα ανάπτυξης να αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα για να στηριχθούν με ειδικές ευνοϊκές παρεμβάσεις οι κατηγορίες στις οποίες τα μέτρα του προγράμματος μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα στους αγρότες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο διάσπασης, ο κ. Παππάς δήλωσε: «Φαίνεται πως οριστικοποιείται ένα ρήγμα το οποίο εμείς όμως θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να το αποτρέψουμε».

Όπως πρόσθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας, ενώ η κυβέρνησή του θα εργασθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής με παρεμβάσεις στον μηχανισμό του Δημοσίου και προσπάθεια ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ των πιο φτωχών στρωμάτων.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέλλον της Ευρώπης, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι θέσεις του κ. Σόιμπλε υπονομεύουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί μάχη για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην εθνική πολιτική.