Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η νέα συμφωνία

Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η νέα συμφωνία

Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η νέα συμφωνία

Mετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα συμφωνία και την εκταμίευση της πρώτης δόσης αναμένεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις επόμενες πρωτοβουλίες της με τις οποίες θα δρομολογηθούν οι περαιτέρω εξελίξεις .

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, αν και κυβερνητικά στελέχη προτάσσουν τις εκλογές το φθινόπωρο ως προϋπόθεση για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

Ο υπ.παραγωγικής ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνει για την στάση των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πως όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε συνολική αμφισβήτηση και απορριψη του άλλου τότε ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος, σχολιάζοντας πως «Στις σημερινές συνθήκες και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση ή θα υπερβούμε τις στρατηγικού χαρακτήρα διαφορές μας διαμορφώνοντας ένα νέο σχέδιο που θα αντιστοιχεί σε μια σύγχρονη, κοινωνικά γειωμένη αριστερή δύναμη, ή θα υποστούμε τις επιπτώσεις μιας νέας διάσπασης». Εφικτή είναι η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης στην ίδια συνέντευξη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει τις πρόωρες εκλογές για να εκκαθαρίσει –όπως αναφέρει – τις εκλογικές λίστες από τα βαρίδια του «όχι στο μνημόνιο» και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για ξεχωριστή πορεία των διαφωνούντων.

Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, λέγοντας πως: «Δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο».

«Έχουμε πει σε όλους του τόνους ότι εμείς δεν επιθυμούμε εκλογές», δηλώνει στην ΑΥΓΗ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και υπογραμμίζει:  «Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό του της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που θα επιθυμούσαν διακαώς μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE