Κ.Ο. ΚΚΕ Καρδίτσας: Είναι στο χέρι μας!

Κ.Ο. ΚΚΕ Καρδίτσας: Είναι στο χέρι μας!

Κ.Ο. ΚΚΕ Καρδίτσας: Είναι στο χέρι μας!

«Η αντιστροφή πορείας για τη χώρα είναι ακόμη εφικτή εφόσον η κυβέρνηση της Αριστεράς προχωρήσει σταθερά σε έργα. Το καθήκον όλων μας είναι βαρύ, και παρά την επώδυνη συμφωνία, ας μην «πυροβολήσουμε» την ελπίδα του κόσμου…».

Αυτά γράφει η προχτεσινή «Αυγή» στο κύριο άρθρο της, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει όρια το θράσος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο λαό.

Ακόμα και τώρα, που μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, φόρτωσαν στην πλάτη μας ένα ακόμα μνημόνιο, πουλάνε ελπίδες ότι είναι εφικτή η αντιστροφή της κατάστασης προς μια δικαιότερη κατανομή των βαρών του μνημονίου, όπως λένε, δηλαδή προς φιλολαϊκή κατεύθυνση, αρκεί βέβαια εμείς να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε, να μην αντιδράμε στα βάρβαρα μέτρα και να βάλουμε πλάτη στην εφαρμογή τους.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την «Αυγή», προϋπόθεση της σωτηρίας μας είναι να προσυπογράψουμε  την ίδια την χρεοκοπία μας, μέσα από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο, επιπλέον, δρομολογεί ό,τι δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί από τα άλλα δύο.

Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε στο ψέμα και την πλάνη, για να κλέψει την ψήφο μας. Το ίδιο κάνει και τώρα για να αποσπάσει την ανοχή μας, ώστε να εφαρμοστούν ευκολότερα τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Τι λέει στην πραγματικότητα;

Ότι μπορεί να ψηφίστηκε το μνημόνιο, αλλά πρέπει να μείνει ζωντανή η αυταπάτη που καλλιεργούν στο λαό ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης και ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να απαλύνει τις αντιλαϊκές συνέπειες.

Η χειραγώγηση του λαού, ύστερα από πέντε χρόνια άγριας φοροεπιδρομής και απανωτών ανατροπών σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό, είναι από τα κεντρικά καθήκοντα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο.

Ξέρουν καλά ότι δεν αρκεί να ψηφιστεί το μνημόνιο. Το κύριο είναι να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που αυτό προβλέπει. Και προκειμένου να ενσωματώσουν τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση, πουλάνε ελπίδα ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο να εφαρμόσει το μνημόνιο και ταυτόχρονα να δουλεύει για την αντιστροφή της πορείας υπέρ του λαού.

Είναι αδίσταχτοι. Πρώτα μας κάλεσαν να διαδηλώσουμε υπέρ της κυβέρνησης, για να ενισχυθεί τάχα η διαπραγματευτική της ισχύς απέναντι στους «θεσμούς».

Μετά μας καλούσαν να δείξουμε κατανόηση στις «αναγκαίες υποχωρήσεις», βαφτίζοντας «τακτικούς ελιγμούς» τις αντιλαϊκές συμφωνίες στα Γιούρογκρουπ που προηγήθηκαν.

Όταν δρομολογήθηκε το τρίτο μνημόνιο, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που στην μοιρασιά των ρόλων που έκαναν μεταξύ τους ανέλαβαν να παριστάνουν τους «θιγμένους» αριστερούς, μας καλούσαν να διαδηλώσουμε για να διορθώσει τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του.

Τώρα, αφού έσταξαν το δηλητήριο της ανοχής και της αναμονής, μας λένε  να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει διέξοδος προς όφελός μας μέσα απ” αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, που οριοθετούν παλιά και νέα μνημόνια, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, η επιδίωξη του κεφαλαίου να υπάρξει ανάκαμψη.

Το κλίμα αναμονής συντηρούν και οι σχεδιασμοί για ανακάτεμα της τράπουλας μέσα από εκλογές.

Η ελπίδα που «πούλησε» προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε λεπίδα για τα εναπομείναντα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Αυτό θα συνεχιστεί, όσο ο εμείς δεν δοκιμάζουμε τη δύναμή μας όσο δεν παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κι αυτό προϋποθέτει:

·                     Οργάνωση για το αντιπάλεμα των μνημονίων και των μέτρων.

·                      Πάλη για ανάκτηση των απωλειών.

·                      Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων.

Προετοιμασία για σκληρούς ταξικούς αγώνες, που θα στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σημαίνει συμπόρευση με το ΚΚΕ και δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που παλεύει σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους.

 

SHARE