Οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στη δουλειά τους δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες

Οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στη δουλειά τους δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες

Οι γυναίκες που σηκώνουν βάρη στη δουλειά τους δυσκολεύονται να μείνουν έγκυες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι γυναίκες των οποίων η φύση της δουλειάς τους είναι να σηκώνουν βάρη δυσκολεύονται στο να μείνουν έγκυες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Occupational and Environmental Medicine», και σ’ αυτήν έλαβαν μέρος 1.739 νοσοκόμες οι οποίες προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες. Το 1/3 εξ αυτών όμως εργαζόταν 40 ώρες τουλάχιστον την εβδομάδα και το 40% από αυτές σήκωνε συχνά βάρη στη διάρκεια της εργασίας του.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να καταφέρουν να μείνουν έγκυες σε σχέση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες.

Επιπροσθέτως, όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα, παρέτειναν τον χρόνο σύλληψης παιδιού έως 50%, ιδίως αν ήταν οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

Επίσης, όσες γυναίκες εργάζονταν σε βάρδιες, νυχτερινές ή εναλλασσόμενες δεν έδειξαν ότι υπήρχε παράταση του χρόνου σύλληψης.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι συνήθως οι γυναίκες καθυστερούν να συλλάβουν όταν καπνίζουν ή καταναλώνουν ποσότητες ακλοόλ, ή όταν είναι μεγάλες σε ηλικία ή έχουν προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, η νέα μελέτη δείχνει ότι και οι γυναίκες που εργάζονται σε σκλήρες εργασίες και αναγκάζονται να σηκώνουν βάρη, αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE