Σχέδιο για αφορολόγητο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Σχέδιο για αφορολόγητο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Σχέδιο για αφορολόγητο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Την σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, οι πόλιτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οπότε η περαιτέρω χρήση αυτών μπορεί να είναι κίνητρο για το αφορολόγητο.

Οπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, ωστόσο θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. H κυβέρνηση φαίνεται να ενθαρρύνεται από το γεγονός ότι υπήρξε μαζική χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τη διάρκεια των capital controls γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται η φοροδιαφυγή με την άμεση καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

Η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια για τους πολίτες και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για το αφορολόγητο.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημείωσε «μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του», ενώ ανέφερε ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις.