Στον εισαγγελέα οι ληστές της Ύδρας – Σήμερα η κηδεία του 67χρονου...

Στον εισαγγελέα οι ληστές της Ύδρας – Σήμερα η κηδεία του 67χρονου επιχειρηματία

Στον εισαγγελέα οι ληστές της Ύδρας – Σήμερα η κηδεία του 67χρονου επιχειρηματία

Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι επτά Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για την υπόθεση της ληστείας σε κατοικία στην Ύδρα, η οποία είχε θύμα έναν 67χρονο επιχειρηματία. Ο άτυχος άνδρας τον οποίο οι ληστές φίμωσαν και χτύπησαν, πέθανε από ασφυξία και έμφραγμα. Η κηδεία του αναμένεται να γίνει σήμερα στο νησί.

Οι δράστες που κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατοικία του νησιού και αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και προσπάθησαν να διαφύγουν. Η 58χρονη γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Με θαλάσσιο ταξί κατάφερε ωστόσο και διέφυγε το ζευγάρι Γεωργιανών, στους οποίους οι δράστες της ληστείας είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 40.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναζητείται στην περιοχή της Βάρκιζας.