Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Ευ. Μεϊμαράκη

Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Ευ. Μεϊμαράκη

Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Ευ. Μεϊμαράκη

Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο το πρωί για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 10:00 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση, θα δεχθεί σήμερα Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 10 π.μ., τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να του αναθέσει, κατά τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος, διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».