Β. Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις

Β. Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις

Β. Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις

Επαφές με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος έλαβε το πρωί την διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντάται αυτή την ώρα με την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ στις 18.00 θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Θα επισκεφθώ την πρόεδρο της Βουλής ώστε να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων και να την παροτρύνω να κάνει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων. Να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία σοβαρή λύση ώστε να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η εκλογική διαδικασία η οποία κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει σε τίποτε», δήλωσε το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η πρόεδρος της Βουλής ως τρίτος πολιτειακός παράγοντας οφείλει να έχει άποψη.

«Μπορούμε και να συζητάμε, μπορούμε να πετύχουμε και τη μεγάλη εθνική συνεννόηση», συνέχισε ενώ ερωτηθείς εάν θα εξαντλήσει τις τρεις ημέρες στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής απάντησε «μπορεί ναι, μπορεί και όχι».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», επανέλαβε.

Είπε ακόμη πως στις προθέσεις του είναι να καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θέτει ζήτημα προσώπων. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο του Γ. Δραγασάκη είπε: «Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευθεί η πλειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας».

Πρόσθεσε τέλος ότι «δεν πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι είναι υπηρεσιακή από χθες». «Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ», κατέληξε.