Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία προμήθειας τουΠανεπιστημιακούΝοσοκομείου Λάρισας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που αφοράτη μονάδα τεχνητού νεφρού, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της προέγκρισης συμβασιοποίησης δύο υποέργων του έργου«Προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»»,συνολικούπροϋπολογισμού180.000ευρώ.
Η προέγκριση αφορά στα υποέργα «Σύστημα Επεξεργασίας Νερού Τροφοδοσίας Μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού» και «Δίδυμος Αυτόματος Αποσκληρυντής Νερού».
Τα συγκεκριμέναυποέργααφορούντην προμήθεια ενόςσυστήματος επεξεργασίας νερού, για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία λειτουργεί σε δύο βάρδιες με 28 – 30 συνεδρίες ημερησίως.
Αφορά επίσης στην προμήθεια ενόςαποσκληρυντή νερού, η λειτουργία του οποίου θα αναβαθμίσει την ποιότητα του αποσκληρυμένου νερού, ανάλογα με τη σκληρότητα και τη χημική σύσταση του εισερχόμενου νερού, ώστε να λειτουργεί πλήρως ο λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (κλίβανοι, πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων) και μηχανολογικός εξοπλισμός (ατμολέβητες, λέβητες, αντλίες).
Για την εν λόγω Πράξηαναμένεται να επαναδημοπρατηθεί άμεσα η προμήθεια τριών ανελκυστήρων, συνολικού Π/Υ 120.000 ευρώ, με όλες τις απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας, με προδιαγραφές ΑΜΕΑ, οι οποίοι θα βελτιώσουν την πρόσβαση των ασθενών και των συνοδών, στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων με καθημερινή πρόσβαση 350 ασθενών, της καρδιολογικής κλινικής και της μονάδας στεφανιαίων νόσων, της παθολογικής κλινικής, της ογκολογικής, της παιδιατρικής και της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη για τη χώρα και την οικονομία συγκυρία όπου οι πολίτες έχουν υποστεί ζημιά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου στήριξης της δημόσιας Υγείας, συνεχίζει να υλοποιεί έργα που ως στόχο έχουν την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, έχει υλοποιήσει συνολικά μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,51 έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. Σε ότι αφορά τις δύο προεγκρίσεις που δόθηκαν, σύντομα θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, παρέχονταςανάσα ελπίδας καιόλα εκείνα τα εχέγγυα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας».

SHARE