Ξεκινά ο 2ος κύκλος της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015  «Εδώ...

 Ξεκινά ο 2ος κύκλος της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015  «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!»

 Ξεκινά ο 2ος κύκλος της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015  «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!»

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015,  ξεκινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!«, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Μετά τις απαραίτητες ημέρες ξεκούρασης του προσωπικού των παιδικών βιβλιοθηκών, ξαναρχίζουν οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, με στόχο τη δημιουργική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και φυσικά την αγάπη προς το βιβλίο και την ανάγνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνεις την παρακάτω δράση:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στην εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Τι ρούχα φοράμε, τι φαγητά τρώμε, πώς χτίζουμε τις πυραμίδες, σε τι θεούς πιστεύουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

Για παιδιά 7 – 12 ετών.  Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου»

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

            Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο πιο πέρα από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

            Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθεια που μας δίνουν, αλλά και στους χορηγούς μας – ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, Βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος», πλεκτά «Βέρα» και κατάστημα «You» Καρδίτσας των αδελφών Βαγγέλη & Σάκη Παπαβασιλείου –  για τα υλικά και τη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος έκφρασης & δημιουργίας»!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παιδικές Βιβλιοθήκες (3)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (4)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (5)