Δ. Κουτσούμπας για «Λαϊκή Ενότητα»: Τα σίκουελ είναι χειρότερα από τις πρώτες...

Δ. Κουτσούμπας για «Λαϊκή Ενότητα»: Τα σίκουελ είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες

Στην επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων τουΣΥΡΙΖΑ και στο ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου για να προχωρήσει στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, αποδίδει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με συνέντευξή του στην Real News.

Παράλληλα εξαπολύει σκληρή επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα λέγοντας ότι «τα σίκουελ είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση απ’ αυτή τη Βουλή, με βάση τις διερευνητικές εντολές και κάνει λόγο για θέατρο: «Το θέατρο που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια, που θέλουν να παίξουν όλα τα κόμματα του διεφθαρμένου και αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι δεν παίρνουμε μέρος σε αντιλαϊκά παιχνίδια και μπακαλίστικους τυχοδιωκτισμούς. Αυτά που κάνει ο Μεϊμαράκης σήμερα, τα έκανε ο Τσίπρας το 2012».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτίθεται και στην Αριστερή Πλατφόρμα: «Να μην ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο σε βάρος του λαού. Άλλωστε, συνήθως τα «σίκουελ» είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες. Όλα τα ονομαζόμενα αντιμνημονιακά μέτωπα μέχρι σήμερα, έχουν οδηγήσει σε νέα μνημόνια. Οι συγκεκριμένοι υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις την πολιτική αυτή, προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο. Και η εν λόγω «πλατφόρμα» είναι έρμαιο των αντιφάσεων και των αδιεξόδων, από τις οποίες διέπεται η πολιτική τους γραμμή, το πρόγραμμά τους, η στρατηγική τους. Η θολή αντιμνημονιακή ρητορεία των τελευταίων 5 χρόνων είναι επόμενο να εγκλωβίζει σε προτάσεις δήθεν «εφικτές», εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σε συμμετοχή σε κυβερνήσεις – υποχείρια όσων έχουν την πραγματική εξουσία, όπως οι εγχώριοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Προτάσεις, οι οποίες – όπου και όποτε έχουν εφαρμοστεί, διεθνώς και στη χώρα μας – έχουν οδηγήσει σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, αντιλαϊκά μέτρα».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών εκτιμά ότι «δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και η ΝΔ σ’ επόμενη φάση».