Κανονικά οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών παρά την προεκλογική περίοδο

Κανονικά οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών παρά την προεκλογική περίοδο

Κανονικά οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών παρά την προεκλογική περίοδο

Πάγωμα των προσλήψεων φέρνει η προκήρυξη εκλογών.Μεγάλο ζήτημα δημιουργείται τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που σε λίγες μέρες θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους, αλλά και με το προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν κοινωνικές δομές των Δήμων.

Οι υπηρεσιακές μεταβολές για το σχολικό έτος 2015-2016 θα γίνουν κανονικά διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο παιδείας. Όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος.

Να μην ισχύσει η αναστολή προσλήψεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Οι δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση προσλήψεων

1. Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 ιδιαίτερα για το προσωπικό σε παιδικούς,βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

2. Ηκάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα,αποκομιδή απορριμάτων)και το εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα

Η απαγόρευση των προσλήψεων και μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται με νόμο του 1994 προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των υπηρεσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που δημιουργούνται από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές μεγάλης έκτασης.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE