Εθνικές Εκλογές αντί κομματικού συνεδρίου

Εθνικές Εκλογές αντί κομματικού συνεδρίου

Άρθρο του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν. Δημοκρατίας Κ. Τσιάρα

Εθνικές Εκλογές αντί κομματικού συνεδρίου

Η διάλυση του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των εκλογών πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε μία ευμεγέθης και πολυπληθής κοινοβουλευτική ομάδα, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑΕ). Κοινοβουλευτική ομάδα που αποτελεί απόσχιση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και που κατεβαίνει στις εκλογές ενάντια στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο νέος αυτός πολιτικός σχηματισμός αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα της Βουλής μετά την Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ! Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ως κυρίως αποδέκτη της προεκλογικής κριτικής του όχι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ευτυχώς, διότι τον στήριξαν στις κρίσιμες επιλογές που θα έπρεπε από πολύ καιρό να είχε πάρει), αλλά το κόμμα-απόσχιση από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές για να λύσει εσωκομματικά προβλήματα…

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, η πολιτειακή παράγων που πριν από λίγους μόλις μήνες πρότεινε στην Βουλή προς ψήφιση ο Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει «απασφαλίσει», κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ελλιπή τήρηση του Συντάγματος, δίπλα στην πολιτική της κριτική. Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά μιλώντας για «το παραλήρημα αλαζονείας και την κρίση εξουσιομανίας μιας προέδρου της Βουλής που συμπεριφέρεται ως δικτάτορας. Νομίζει πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», αναφερόμενο στην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προταθείσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την προεδρία της Βουλής.

Και μέσα σε όλα, η προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το υπουργείο Οικονομικών, ο πρώτος σε σταυρούς στην Β” Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης δηλώνει ότι δεν διανοείται να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα που τον εξέλεξε, ενώ άλλοι κομματικοί παράγοντες, που δεν έχουν αποσκιρτήσει για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Απ” ότι φαίνεται από τα γεγονότα, αυτό που έρχεται δεν είναι εθνικές εκλογές, αλλά μάλλον μοιάζει με πανεθνικά διευρυμένο κομματικό συνέδριο του  με κακό τέλος…

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποσυντίθεται μπροστά στα μάτια μας. Ότι έχει μείνει από τον κυβερνών κόμμα, στοιχημένο γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει το σκληρότερο μνημόνιο που έχει δει ο τόπος. Ο ίδιος άνθρωπος ζητάει, με επτά μόνο μήνες διαφορά, τη μία φορά καθαρή εντολή για να καταργήσει το μνημόνιο και την άλλη φορά καθαρή εντολή για να εφαρμόσει το μνημόνιο. Φοβούμαι πως δεν χρειάζεται κάποια πολιτική ανάλυση μεγαλύτερης βαθύτητας από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας απλώς υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Παρά την όχι άδικη οργή του για το παρελθόν, ο ελληνικός λαός δεν νοείται να επιτρέψει τέτοια τραγικωμωδία. Και στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα αποδείξει ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι τόσο αφελής.