Σκληρή αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η απόφαση των βουλευτών του κόμματος να μην συμμετάσχουν στην συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος, η οποία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής στις 25 και 26 Αυγούστου.

Κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση» το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι: «είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν επίσης να μην συμμετάσχουν και στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, σύμφωνα με τους οποίους αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, καθώς «απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση»

Μάλιστα συνεχίζοντας την επίθεση προς την Πρόεδρο της Βουλής, καταλήγοντας αναρωτιούνται: «Ποιοι άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;».

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά ότι «αντιποιείται τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «φερόμενη ανακοίνωση του Προεδρείου της Κ.Ο.»

«Επειδή είμαι μέλος του γνωρίζω ότι δεν συνεδρίασε και από άλλα μέλη του Προεδρείου γνωρίζω ότι δεν ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν για την σύνταξη της κατάπτυστης ανακοίνωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Εκείνοι που έχουν αναλάβει να σκοτώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβουν και την ευθύνη τους. Δεν χαίρομαι που στο όνομα μίας Κ.Ο. και ενός Προεδρείου που δεν συνεδρίασαν εκδίδονται ανακοινώσεις που τορπιλίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η Βουλή δεν αυτοκαταργείται, δεν αυτοδιαλύεται, η Βουλή λειτουργεί».

Αναφερόμενη δε στο ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, την κλήση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τις γερμανικές οφειλές, η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως «μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι από προσποιούμενους ότι εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να ματαιωθούν δύο τόσο σημαντικές συζητήσεις».