Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει

Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει

Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει

«Ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τον κατηγόρησε ότι κρύβεται και του ζήτησε για ακόμη μια φορά να εξηγήσει γιατί η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.

«Αναρωτιέμαι, θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέκρινε τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει τον ίδιο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται να διαρρέει πως «δεν θα έρθει στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Πιστεύω ότι η σύσκεψη αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ. Τσίπρα», συνέχισε, καθώς εξήγησε ότι αυτή η συζήτηση θα εκτονώσει την πολιτική ένταση.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε εκ νέου την εκτίμηση ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να βρεθεί μια λύση για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αν και παραδέχθηκε ότι πλέον τα περιθώρια στενεύουν.

Τάχθηκε ξανά υπέρ της εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι «είναι πλέον εθνικό ζητούμενο». Όπως είπε, δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε χωρίς συναινέσεις.

«Δεν συμφέρει κανέναν να πάμε σήμερα σε εκλογές, ας μας πει ο ίδιος (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) ότι δεν έχει καμια πολιτική σκοπιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.