Έως 25 Οκτώβρη ηλεκτρονικές συνταγές σκευασμάτων

Έως 25 Οκτώβρη ηλεκτρονικές συνταγές σκευασμάτων

Έως 25 Οκτώβρη ηλεκτρονικές συνταγές σκευασμάτων

Παράταση μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, πήρε η «δοκιμαστική» περίοδος για την τήρηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φυτοπροστατευτικών σε όλα τα γεωπονικά καταστήματα, διαδικασία η οποία είχε προγραμματιστεί να καταστεί υποχρεωτική μετά τις 28 Αυγούστου, ημερομηνία που επίσης παρατείνεται ως 26 Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα, με απόφαση που υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής, Σπύρος Ζωγράφος, λόγω της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των απαραίτητων βελτιώσεων και της αντιμετώπισης τεχνικών θεμάτων παρατείνεται το χρονικό διάστημα προαιρετικής πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παρέχεται στους ενδιαφερόμενους χρονικό διάστημα μέχρι τις 25-10-2015 με σκοπό:

  • Την εξοικείωση με την εφαρμογή των ενδιαφερομένων συνταγογράφων και επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων. Η έκδοση συνταγών μέχρι τις 25-10-2015 καταχωρείται στο σύστημα και πρέπει να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Την υποβολή σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας
  • Την ανάπτυξη ιδιωτικών πακέτων από κάθε ενδιαφερόμενο, παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή υπηρεσία της συνταγογράφησης θα παρέχεται δωρεάν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας.

Στις 26-10-2015 η δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής ολοκληρώνεται και μετά από τις 26-11-2015 καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου με σκοπό να είναι δυνατή η προμήθειά του.

Αναλυτικά η απόφαση με θέμα: «Συνταγογράφηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων»

ΠΗΓΗwww.agronews.gr
SHARE