22 επιχειρηματίες μοιράζονται τις συμβουλές που τους οδήγησαν στην επιτυχία

22 επιχειρηματίες μοιράζονται τις συμβουλές που τους οδήγησαν στην επιτυχία

22 επιχειρηματίες μοιράζονται τις συμβουλές που τους οδήγησαν στην επιτυχία

Ανεξάρτητα από το ποιος ορισμός μπορεί να δοθεί για την επιτυχία, αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται ως ένας εφήμερος και συχνά αόριστος ή ακατόρθωτος στόχος. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, πάθος, δυναμισμός και έντονη προσπάθεια για να επιτύχετε τους στόχους σας και να αναγνωρίσετε την επιτυχία σας, όταν τα έχετε καταφέρει.

Το παρακάτω άρθρο φιλοξενεί λόγια 22 διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμυστηρεύονται το κλειδί της επιτυχίας τους.

“Πάντα έκανα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν ολοκληρωτικά έτοιμη να κάνω. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να αναπτύσσεσαι και να ωριμάζεις. Όταν υπάρχει αυτή η στιγμή του ‘Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω αυτό’, και ύστερα καταφέρνεις να ξεπεράσεις αυτές τις στιγμές και να υπερκεράσεις τα εμπόδια, τότε έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις ένα επίτευγμα και μία σαφή πρόοδο.”

MARISSA MAYER, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Yahoo

“Βρείτε έναν τρόπο να λέτε ναι σε νέες προκλήσεις. Πείτε ναι σε προσκλήσεις σε μία νέα χώρα, ανταποκριθείτε θετικά σε νέες φιλίες, πείτε ναι σε καινούριες γνώσεις και πληροφορίες. Το ‘ναι’ είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε την πρώτη σας δουλειά αλλά και να πάρετε την επόμενη δουλειά καθώς και ο τρόπος να γνωρίσετε το σύντροφο της ζωής σας, ακόμη και να αποκτήσετε τα παιδιά σας.”
ERIC SCHMIDT, Executive Chairman της Google

“Κάνε τη δουλειά. Εργάσου σκληρότερα, καλύτερα, πιο γρήγορα από τους άλλους. Σκέψου γρηγορότερα, βαθύτερα και πιο διορατικά από τους άλλους. Ξεπέρασε τις δικές σου προσδοκίες. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την επιτυχία.”

MARK CUBAN, Ιδιοκτήτης της ομάδας της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Dallas Mavericks και της αλυσίδας Landmark Theatres.

“Εάν η στρατηγική σας είναι εστιασμένη στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να περιμένετε εωσότου κάποιος ανταγωνιστής κάνει την πρώτη κίνηση. Η πελατοκεντρική προσέγγιση σας επιτρέπει να είστε περισσότερο πρωτοπόροι.”

JEF BEZOS, Ιδρυτής και CEO της Amazon.com και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post

“Τα προϊόντα εξελίσσονται βασισμένα σε προβλέψεις που μοιραία καταλήγουν να είναι παρωχημένες. Αυτή είναι η αδυναμία του κάθε κατεστημένου φορέα και η ευκαιρία εκκίνησης για κάθε νέα επιχείρηση.”

AARON LEVIE, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού Box.

“Μην παίζετε παιχνίδια που δεν τα κατανοείτε, ακόμη και όταν βλέπετε τους άλλους γύρω σας να πλουτίζουν από αυτά.”

TONY HSIEH, Ιδρυτής και CEO της Zappos

“Εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε και είστε πρόθυμοι να κάνετε ότι χρειαστεί για να επιτύχει, τότε αυτομάτως καθίσταται εφικτό. Και θα αξίζει κάθε λεπτό που ξοδεύετε μόνοι σας μέσα στη νύχτα καθώς σκέφτεστε και ξανασκέφτεστε τι είναι αυτό που θέλετε να σχεδιάσετε ή να χτίσετε.”
STEVE WOZNIAK, Συνιδρυτής της Apple

“Η ισορροπία στη συνεργασία είναι ένας μακροπρόθεσμος αγώνας. Είναι μια διαρκής δουλειά. Φαντάζει όμως ιδιαίτερα συναρπαστική. Με τον τρόπο αυτό η εργασία γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τα καταφέρνουν χωρίς εταίρους.”

KATIA BEAUCHAMP, Συνιδρύτρια του Birchbox

“Πρέπει να είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση καθώς αντιμετωπίζετε τον κόσμο καθημερινά, χωρίς όμως να είστε ιδιαίτερα αλαζόνες. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει τα πάντα, τελικά αναδεικνύεται  ως ο μεγάλος χαμένος.”

DONALD TRUMP, Πρόεδρος του The Trump Organization και ιδρυτής της αλυσίδας Trump Entertainment Resorts.

“Η επιτυχία είναι ένας άθλιος δάσκαλος. Παρασύρει έξυπνους ανθρώπους στο να νομίζουν είναι αδύνατον να χάσουν.”

BILL GATES, Ιδρυτής της Microsoft

“Τελειοποιείστε την κάθε λεπτομέρεια και περιορίστε τον αριθμό των λεπτομερειών  που πρέπει να τελειοποιηθούν.”

JACK DORSEY, Συνιδρυτής του Twitter

“Η πιο σημαντική επιλογή σταδιοδρομίας που θα κάνετε είναι το ποιον θα παντρευτείτε. Έχω ένα θαυμάσιο σύζυγο και είμαστε 50/50.”

SHERYL SANDBERG, Διευθύντρια Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Facebook

“Διαβάστε το βιβλίο του Steve Martin με τίτλο «Born Standing Up». Σοβαρά. Γίνετε τόσο καλοί ώστε να μην μπορούν να σας αγνοήσουν”.

MARK ANDREESSEN, Συνιδρυτής του Netscape και της εταιρείας venture capital Αndreessen-Horowitz

“Να θυμάστε, η παγκόσμια γλώσσα δεν γράφεται, δεν αποστέλλεται ηλεκτρονικά, ούτε μιλιέται. Γίνεται αντιληπτή μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης”.

ANGELA AHRENDTS, αντιπρόεδρος του τομέα λιανικών και online πωλήσεων της Apple, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Burberry

“Η μητέρα μου, με δίδαξε να μην κοιτάω ποτέ πίσω μετανιώνοντας, πάρα μόνο να προχωράω μπροστά, στο επόμενο βήμα. Με εκπλήσσει αφάνταστα η ποσότητα του χρόνου που καταναλώνουν οι άνθρωποι εμμένοντας στις αποτυχίες τους αντί να καταναλώνουν αυτή την ενέργεια σε ένα νέο project.”

RICHARD BRANSON, ιδρυτής της Virgin

“Χρειάζονται είκοσι χρόνια για να χτίσεις μια φήμη και μόλις πέντε λεπτά για να την καταστρέψεις. Έχοντας υπόψη αυτό, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο ενεργείς.”

WARREN BUFFETT, CEO της Berkshire Hathaway Inc.

 “Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο… Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η μόνη στρατηγική που εγγυάται την αποτυχία είναι η αποφυγή ανάληψης ρίσκων”.

MARK ZUCKERBERG, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Facebook

“Γίνετε τολμηροί και μην αναζητάτε πάρα πολλές συμβουλές για αυτό που σκοπεύετε να κάνετε ”

MICHAEL DELL, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dell

“Οι άνθρωποι γενικώς θέλουν να συνεργάζονται με κάποιον που συμπαθούν. Εάν ο κόσμος σας συμπαθεί, τότε οι πιο πολλοί θα θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί σας.”

BARBARA CORCORAN, Ιδιοκτήτρια της κτηματομεσιτικής εταιρείας Corcoran

“Δεν μπορείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες κοιτώντας μπροστά, μπορείτε να τις συνδέσετε μόνο κοιτάζοντας πίσω. Έτσι, θα πρέπει να έχετε πίστη ότι οι κουκκίδες θα καταφέρουν να ενωθούν με κάποιον τρόπο στο μέλλον σας.”

STEVE JOBS, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

“Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ανταγωνισμό: μας κάνει να επικεντρωνόμαστε στους ανθρώπους γύρω μας και ενώ γινόμαστε καλύτεροι στα πράγματα στα οποία ανταγωνιζόμαστε, ξεχνάμε οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό ή ανώτερο ή πραγματικά πιο ουσιώδες στον κόσμο μας.”

PETER THIEL, Συνιδρυτής της PayPal και από τους πρώτους επενδυτές του Facebook

“Το Alibaba δεν είναι απλά μία δουλειά. Είναι ένα όνειρο. Είναι ένας σκοπός. Αφήστε τους επενδυτές της Wall Street να μας καταριούνται, αν θέλουν.»

JACK MA, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alibaba Group Holding

Ενημέρωση από:

post all exelixis

Πηγή: Business Insider

SHARE