Αντιδρά η ΝΔ στον διορισμό της Β. Θάνου

Αντιδρά η ΝΔ στον διορισμό της Β. Θάνου

Αντιδρά η ΝΔ στον διορισμό της Β. Θάνου

Συνεχίστηκε και χθες η αντιπαράθεση της ΝΔ με την κυβέρνηση, αναφορικά με το ζήτημα της σύγκλησης ή όχι σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, καθώς η Λ. Συγγρού επιμένει ότι είναι απαραίτητη η πραγματοποίησή της, τουλάχιστον για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον Πρ. Παυλόπουλο να μην ορίσει υπηρεσιακή με πρωθυπουργό την Β. Θάνου, χαρακτηρίζοντας «ηθικά παράτυπο» τον διορισμό της στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας άφηναν να εννοηθεί σαφώς χθες ότι ο Πρ. Παυλόπουλος δεν προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας. Ταυτόχρονα, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Προεδρίας, σημείωσε ότι ο κ. Παυλόπουλος αύριο θα προκηρύξει εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου και την ίδια ημέρα προτίθεται να ορίσει υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Θάνου.

Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ επέμειναν για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης σύσκεψης των πολιτικών τουλάχιστον για τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης και έκαναν λόγο για «τακτικισμούς» του Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας πως «ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση».

Στη Λ. Συγγρού θέτουν ευθέως πλέον ζήτημα για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ποιοι θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας και Δημοσίας Τάξης», λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου και της έξαρσης στο μεταναστευτικό, και τόνιζαν ότι για την επιλογή των προσώπων «δεν μπορεί να έχει λόγο μόνο ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Χ. Αθανασίου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην ορίσει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι για τον διορισμό της δεν τηρήθηκε η επετηρίδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκοπίμως δεν κάλυψε τις θέσεις των προέδρων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΠΗΓΗwww.imerisia.gr
SHARE