Καρδίτσα, Λάρισα στον περονόσπορο 2011

Καρδίτσα, Λάρισα στον περονόσπορο 2011

Καρδίτσα, Λάρισα στον περονόσπορο 2011

Στις αποζημιώσεις για τον περονόσπορο του 2011 εντάσσονται οριστικά Αττική, Λάρισα, Ζάκυνθος, Καρδίτσα, ενώ Ηλεία και Αχαΐα μένουν εκτός, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων από το αρμόδιο υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, έγινε νέα διασταύρωση στοιχείων από επικαιροποιημένα αρχεία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και των Δηλώσεων Συγκομιδής για την πλειοψηφία των νομών για τους οποίους είχε ζητηθεί να επανεξετασθούν προκειμένου να ενταχθούν στις αποζημιώσεις του περονόσπορου του 2011.

Όπως προκύπτει για τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, Λάρισας, Ζακύνθου, Καρδίτσας η μέση παραγωγή σταφυλιού ανά στρέμμα τεκμηριώθηκε σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία ότι έχουν υποστεί ζημιά άνω του 30% το 2011 σε σχέση με την τριετία 2008-2010.

Εκτός αποζημιώσεων τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας για τις οποίες οι ζημιές σύμφωνα με τα στοιχεία δεν υπερέβησαν το 30%.

Το ΥΠΑΠΕΝ γνωστοποίησε στον ΕΛΓΑ τις νέες αξιολογήσεις και πλέον το θέμα αναμένεται να ακολουθήσει τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες.

Πηγή: www.agronews.gr

SHARE