Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμπορεύεται με την ΕΟΑΣΚ

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμπορεύεται με την ΕΟΑΣΚ

Για να ανατρέψουν από κοινού τα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβάλλει στους μικρομεσαίους αγρότες το 3ο μνημόνιο

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμπορεύεται με την ΕΟΑΣΚ

Σκληρή κριτική στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, άσκησε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΑΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» κ. Φώτης Γκαζούνης.

Ο ίδιος τόνισε πως η μικρομεσαία αγροτιά οδηγείται σε ξεκλήρισμα και αφανισμό, καλώντας όλους τους αμπελουργούς να αφυπνιστούν και να συμπορευτούν με την ΕΟΑΣΚ, ώστε από κοινού να ανατρέψουν τα δυσβάσταχτα μέτρα.

«Είναι πλέον εμφανές και κοινά αποδεκτό από όλους πως τα νέα μέτρα «τρίτο μνημόνιο» στοχεύουν στην εκδίωξη των μικρών και μεσαίων αγροτών από τα χωράφια . Η μικρομεσαία αγροτική τάξη οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό με  απώτερο στόχο την συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα χέρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαζούνης και πρόσθεσε:

«Ο αναχρονιστικός θεσμός των κολίγων τείνει να επανέλθει . Οφείλουμε όλοι μας να αφυπνιστούμε ως έθνος και λαός. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αμπελουργούς να συμπορευθούν με την ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων και με κοινούς αγώνες να ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική από όπου προέρχεται (κυβέρνηση,  ΕΕ, κλπ)».

Ο Πρόεδρος του ΑΣ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» εξέφρασε την αγανάκτηση του, για την αδιαφορία και αναλγησία του ΕΛΓΑ, που ακόμα δεν προέβη σε εκτίμηση για την ζημιά που υπέστησαν τα αμπέλια από την χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Μεσενικόλα, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ο τρύγος.

Οι τιμές αγοράς των οινοστάφυλων

Επίσης, ανακοίνωσε πως ο συνεταιρισμός με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα προβεί στην αγορά σταφυλιών . Τις τιμές, ανά ποικιλία και κιλό παρουσίασε χθες αποκλειστικά με ρεπορτάζ το Karditsa24.

Να υπενθυμίσουμε πως ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:

-Ασσύρτικο 0,55€

-Cabernet Sauvignon (Καμπερνέ Σοβινιόν) 0,50€

-Συράχ 0,50€

-Carignan (Καρινιάν) 0,45€

-Μαύρο Μεσενικόλα 0,45€

-Λημνιώνα 0,45€

-Μαύρο Μοσχάτο 0,40€

-Ροδίτης 0,40€

-Σαββατιανό 0,40€ .

«Οι παραπάνω τιμές ισχύουν μόνο για τα μέλη του συνεταιρισμού μας , για τα μη μέλη 0,050€ λιγότερο για όλες τις ποικιλίες, ελπίζοντας ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών που θα μπορεί να γίνεται την μέρα της παράδοσης των σταφυλιών, υποχρέωση των αμπελουργών με την παράδοση να προσκομίζουν το Αμπελουργικό μητρώο, συνοδευόμενο από το χάρτη του κάθε αγροτεμαχίου» διευκρίνισε ο κ. Γκαζούνης .

Συνεργασία με την ΕΛΓΟ Δήμητρα

Τέλος, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού με την ΕΛΓΟ Δήμητρα για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων με κόστος μόνο το παράβολο των 25€.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία (τέρμα Αφοί Ζαφειρόπουλου – Οινοποιείο ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ).

SHARE