Ρεσιτάλ Πιάνου με την Μαριέττα Θεοτίκου

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Μαριέττα Θεοτίκου

Σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Μαριέττα Θεοτίκου

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 27 Αύγουστου 2015 στις 9:00 το βράδυ το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, με το ρεσιτάλ πιάνου της Ελληνίδας πιανίστριας και συνθέτριας Μαριέττας Θεοτικού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, συνεχίζεται με ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ πιάνου με μια συνθέτρια που θα παρουσιάσει δικές της πιανιστικές συνθέσεις.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πιάνου του Ωδείου Ευθυμιάδη που διαθέτει ένα πιάνο με ουρά και εξαιρετική  ακουστική .

Η Μαριέττα Θεοτικού είναι πιανίστρια που έχει ήδη κερδίσει την προσοχή του μουσικόφιλου κοινού και για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στην πόλη μας ερμηνεύοντας η ίδια συνθέσεις της για πιάνο.

marieta

Η Μαριέττα Θεοτικού που ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα έχει διακριθεί επανειλημμένα αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας,  που έχει αρχίσει  από 3 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2015 λαμβάνουν μέρος κορυφαίες Χορωδίες, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ οργάνων και Όπερας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που δεν συναντά  κανένας σε επαρχιακή πόλη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας. Αποτελεί επίσης ένα βήμα σημαντικό για νέους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος  παγκοσμίως.

Επαγγελματίες καλλιτέχνες προσφέρουν καταπληκτικές συναυλίες, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές μιας επαρχιακής πόλης.

Τριάντα τρία (33) χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Τριάντα τρία (33) χρόνια ζωής , Ποιότητας και Πολιτισμού .

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα τρία (33) χρόνια καταφέρνει  να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική , την Κλασική , το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας .

Για  την επιτυχία  του Φεστιβάλ συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Μαριέττας Θεοτικού έχει τίτλο «Άλλοι Δρόμοι» και περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:

Α’ μέρος

Κι εμένα μ’αρέσει – Να’ ταν αθάνατος-Θα είναι κρίμα-Αν-Μόνος

Β΄ μέρος

Όταν πέφτουν τ’ αστέρια-Κάβο ντόρο-Πρόσωπο χωρίς χαμόγελο-Γύρνα στη ζωή-Γιαχίν και Μποάζ (εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα κώδικας Da Vinci του Dan Brown)

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.