Δ. Κουτσούμπας: Ο κ. Λαφαζάνης σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα

Δ. Κουτσούμπας: Ο κ. Λαφαζάνης σερβίρει ξαναζεσταμένη σούπα

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», αναφέρθηκε στη μεγάλη ανησυχία της καπιταλιστικής αγοράς με τους διάφορους παράγοντές της «να συναινούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας σταθερότερης μακροπρόθεσμης κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, στην επιλογή του Α. Τσίπρα προκειμένου να ξεκαθαρίσει από τη μια το εσωκομματικό πεδίο στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ταυτόχρονα και το βλέμμα του στραμμένο στις εν εξελίξει διεργασίες στο εσωτερικό των άλλων κομμάτων».

Προσέθεσε ότι ο λαός δεν έχει αρχίσει ακόμα να πληρώνει το νέο βαρύ λογαριασμό του τρίτου μνημονίου και επισήμανε ότι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το «ποιος θα είναι ο αποστολέας, δηλαδή ποιο κόμμα, ποια κυβέρνηση αλλά πώς θα ακυρώσουμε την αποστολή του λογαριασμού, πώς θα αντιπαλέψουμε συνολικά το μνημόνιο. Εγγύηση γι” αυτό είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές».

Στην παρατήρηση ότι διαμορφώνεται η αίσθηση πως το ΚΚΕ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη «Λαϊκή Ενότητα» τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη, μετά την επίθεση φιλίας των στελεχών της προς το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε με τη φράση «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», σημειώνοντας ότι τα στελέχη του «ΣΥΡΙΖΑ Νο2 του Λαφαζάνη» «είχαν πιάσει τα πρώτα υπουργικά στασίδια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επί 7 μήνες εφάρμοζε καθ” ολοκληρίαν τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Ε, δεν μπορείς να μιλάς και να φέρεσαι σαν να έπεσες σε λήθαργο το Γενάρη και να ξύπνησες τον Αύγουστο. Η χειμέρια νάρκη – ακόμα και η παρατεταμένη – δεν μπορεί να ισχύει για τους πολιτικούς και τα κόμματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν το κόμμα Λαφαζάνη προσπαθεί να διεμβολίσει τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, είπε: «ο κ. Λαφαζάνης καιροσκόπος πολιτικός είναι, όχι αφελής. Είναι δυνατόν να πιστεύει πως οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που το Γενάρη δεν ακολούθησαν το ρεύμα της ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά έγινε λεπίδα στη ζωή τους, ε, τώρα να πέσουν στην παγίδα της ξινισμένης ξαναζεσταμένης σούπας που σερβίρει ο ίδιος και το κόμμα του;».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση λαϊκής διακυβέρνησης, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ, είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν την υπογραφή του μνημονίου».