Α. Τσίπρας: «Να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει»

Α. Τσίπρας: «Να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει»

Α. Τσίπρας: «Να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει»

«Κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ο κύκλος της μάχης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ομιλία στο κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του κόμματος, για να τονίσει ότι «είμαστε εδώ όρθιοι, να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να δίνουμε τη μάχη για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη χώρα από αυτό», για να προσθέσει ότι τώρα το παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα καμουφλάρεται, φορώντας την «προβιά» της ήρεμης δύναμης, του μεσαίου χώρου. Τόνισε ότι αν όμως επιστρέψει θα επιστρέψει με τους χειρότερους όρους για τον λαό και έδωσε το σύνθημα: «Να οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει».

Ο αγώνας τους και η αγωνία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην έχει δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια των δυνάμεων του συστήματος. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το «όλοι το ίδιο είναι»», αλλά «δεν είμαστε όλοι το ίδιο» τόνισε.

Με κριτική αλλά και με την επισήμανση ότι πρέπει να περιφρουρηθεί η ενότητα πήραν το λόγο στην Πανελλαδική Σύσκεψηστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με κείμενο παρέμβασης, μέλη της πρωτοβουλίας των 53 ζήτησαν τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου, ενώ οι περισσότεροι ομιλητές αναφέρθηκαν στη συμφωνία με τους δανειστές και στις νέες απαιτήσεις που προβάλουν για το κόμμα.
Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δίνοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να μην επιθυμεί να κατέβει στις εκλογές.

«Δεν θέλουμε αρχηγικό κόμμα ακυρωμένο εργαλείο στα χέρια μιας κυβέρνησης που θα υλοποιεί μνημόνια. Χωρίς κόμμα δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, αριστερό, χωρίς τα κινήματα, δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε», δήλωσε η Θεανώ Φωτίου.

Αναμένουμε προτάσεις από τις νομαρχιακές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είπε ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ ο Κώστας Δουζίνας δήλωσε πως είναι καιρός να τελειώσει η περίοδος του πένθους, ώστε να συγκεντρωθούν όλοι στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που στέκονται κριτικά ή αποχώρησαν, είναι σύντροφοι που έχουμε στο μυαλό μας να τους έχουμε πάλι μαζί μας. Ο εμφύλιος δεν έχει καμία σχέση με εμάς, τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Έντονα καταγγελτική ήταν η ομιλία της Μαρίας Κανελλοπούλου, η οποία έκανε λόγο για κομματική νομενκλατούρα και επέκρινε το ενδεχόμενο συνεργασίας με πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ.