Πρώτη φορά… «Αλαζονικά»

Πρώτη φορά… «Αλαζονικά»

Άρθρο του Βουλευτή ΝΔ Καρδιτσας-Κώστα Τσιάρα

Πρώτη φορά… «Αλαζονικά»

Το πρόβλημα με την παραιτηθείσα κυβέρνηση, και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν εντοπίζεται μόνο στην ικανότητα ή ανικανότητά της, στον ρεαλισμό ή στην ιδεοληψία της, στην συνέπεια ή στην πρωτοφανή αφερεγγυότητά της. Πέραν τούτων, παρατηρήσαμε ξανά και ξανά ένα ρεσιτάλ αλαζονικής διακυβέρνησης: συνήθως όχι ανοιχτά αυταρχικής, αλλά με τον αισθητό αυταρχισμό που συνεπάγεται η αλαζονική άσκηση της πολιτικής.
Ο πρωθυπουργός, μονίμως επαιρόμενος για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», πρόβαλλε ως δεδομένο ότι η δική του διακυβέρνηση ήταν «πιο» δημοκρατική, καθ” ότι αριστερή. Στην πράξη όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Θα φέρω ως παράδειγμα μόνο τις τελευταίες ημέρες της διακυβέρνησής του και την ασύλληπτη εμμονή του να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλει ο ίδιος. Ανεξάρτητα από το αν το σύνταγμα προϋποθέτει την γνώμη και την διαβούλευση των άλλων κομμάτων ή πολιτικών αρχηγών και ανεξάρτητα από το εάν τα υπόλοιπα κόμματα και οι επικεφαλής τους δίνουν την συναίνεσή τους.
Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτούμενος… περίπου ανακοίνωσε, πως οι εκλογές θα γίνουν στην ημερομηνία που επιθυμεί εκείνος, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, και πως οι αρχηγοί των επομένων δύο σε δύναμη κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες αξιοποίησης της διερευνητικής εντολής, χάριν ευκολίας. Όταν η Νέα Δημοκρατία δεν του έκανε το χατίρι, αλλά τήρησε την συνταγματική νομιμότητα, εξαφανίστηκε, αρνούμενος οποιαδήποτε επικοινωνία, ενώ περιορίστηκε σε τηλεφωνικά «ευγενικά τελεσίγραφα» και προς την Προεδρία κατά το τελικό στάδιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Ούτε καν τότε δεν είχε την ευγένεια να βρεθεί μαζί με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ώστε να συμφωνήσουν όσα το Σύνταγμα επιτάσσει. Ευτυχώς που δεν ανακοίνωσε στα υπόλοιπα κόμματα και την προεκλογική τους στρατηγική…
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει πολλούς και καλούς προσωπικούς και κομματικούς λόγους, που του επέβαλλαν να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα τόσο σύντομα. Γνωρίζει, πως κάθε μέρα που περνάει χάνει οπαδούς, στελέχη, βουλευτές. Γνωρίζει, πως ο χρόνος λειτουργεί εναντίον του και το ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας μεγεθύνεται, αφού τα φοβερά λάθη και οι παραλείψεις του γίνονται όλο και περιφανέστερες. Το εύλογο άγχος του το μετέτρεψε σε αλαζονεία, προσπαθώντας να υπαγορεύσει στα υπόλοιπα κόμματα το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα που τους δίδει το σύνταγμα. Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή, να δώσει στην Πατρίδα μια κυβερνητική, πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, να γίνει, δηλαδή, ό,τι πραγματικά χρειάζεται αυτήν την ώρα, αποδεικνύοντας, πως κάτι έχει απομείνει από την δημοκρατία και την τήρηση του συντάγματος παρά τους επτά μήνες ΣΥΡΙΖΑ, ο κίνδυνος της αλαζονικής–δηλαδή της αυταρχικής–διακυβέρνησης δεν έχει εξαλειφθεί.
Δύναται να εξαλειφθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.
Τώρα που ο ελληνικός λαός έχει δει σαφή δείγματα γραφής του πώς κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί παρά να του δώσει την μόνη απάντηση που του αξίζει: ΤΗΝ ΗΤΤΑ.

SHARE