Α. Τσίπρας: Επιλέξαμε να σταθούμε όρθιοι

Α. Τσίπρας: Επιλέξαμε να σταθούμε όρθιοι

Α. Τσίπρας: Επιλέξαμε να σταθούμε όρθιοι

«Βρεθήκαμε απέναντι από ασύμμετρα μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας. Πιστέψαμε στο δίκιο μας και στο τέλος, όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι, με το πιστόλι στον κρόταφο, με μία μεγάλη απειλή, κάναμε την επιλογή να μην οδηγηθούμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει, αλλά κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα Ανώγεια, τα οποία επέλεξε για να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, σημειώνοντας ότι συμβιβαστήκαμε, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι και είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη.

«Από την πρώτη στιγμή, από τότε που δίναμε τον αγώνα πριν από επτά μήνες, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο. Έβλεπαν ότι ο πόθος, η αγωνία, το πάθος ενός λαού να σταματήσει να βρίσκεται σε συνθήκες υποτέλειας και ομηρίας, δεν μπορεί να συγκρατηθεί», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προκειμένου να μας εγκλωβίσουν έφτιαξαν το σχέδιο της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Σχεδίαζαν, προφανώς επειδή δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το λαό μας, να πάνε στην κάλπη νωρίτερα από ότι όριζε η θεσμική διαδικασία, με στόχο μέσα στον Φλεβάρη να κλείσουν τις τράπεζες και να μας οδηγήσουν σε πιστωτική ασφυξία, ώστε να υποχρεωθούμε σε πτώση και υποχώρηση» σημείωσε και πρόσθεσε «αντέξαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές, είπε ο κ. Τσίπρας, για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων, συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι προτεραιότητά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος και δεσμεύθηκε για νομοσχέδιο που θα τους αμείβει για τον μόχθο τους, καθώς και μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους.

Ο κ. Τσίπρας, παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

Νωρίτερα από τα Χανιά, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου περί αναζήτησης ενός πρωθυπουργού-«αυτοφωράκια» για να εφαρμόσει τα μέτρα του 3ου μνημονίου. Δεν τον θέλω ούτε για συνεργάτη, ούτε για «αυτοφωράκια», απάντησε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον κ. Μεϊμαράκη «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ».

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στο Αιγάλεω, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εσταυρωμένου (στ. Μετρό).