Εξοπλίζει τη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας...

Εξοπλίζει τη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έξι συμβάσεις συνολικού ύψους 936.550 ευρώ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία προμήθειας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, των προεγκρίσεων έξι συμβάσεωνσυνολικού προϋπολογισμού 936.550 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι έξι συμβάσεις αφορούν τοενταγμένοστο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίαςέργο«Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο»με φορέα Υλοποίησηςκαι Κύριοτου έργουείναιτο Τμήμα Προμηθειών τουΓ.Ν. Λάρισας. Οι προς υπογραφή πλέον συμβάσεις, προέκυψαν μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία.

Τα ποσά των έξι προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 254.093,40€, 204.118,00€, 48.708,00€, 41.205,00€, 20.018,25 € και 8.993,76€ που αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού:

•ΣΥΜΒΑΣΗ 1 :ΦΟΡΗΤΟ ΜΟΝΙΤΟΡ (ΤΕΜ 1) –ΑΝΕΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣ ΜΕΘ (ΤΕΜ 4) – ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ (ΤΕΜ 1) – ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ (ΤΕΜ 2) – ΜΟΝΙΤΟΡ ΜΕΘ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (ΤΕΜ 8)

•ΣΥΜΒΑΣΗ 2 :ΣΤΗΛΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ (ΤΕΜ 8) – ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 8 ΚΛΙΝΩΝ (SOFTWARE) (ΤΕΜ 1)

•ΣΥΜΒΑΣΗ3 :ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΤΕΜ 1) – ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΦΟΡΗΤΟΣ (ΤΕΜ 1)

•ΣΥΜΒΑΣΗ4: ΒΙΝΤΕΟΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΟ ΦΟΡΗΤΟ (ΤΕΜ 1) – ΒΙΝΤΕΟΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΟ ΕΥΚΑΜΠΤΟ (ΤΕΜ 1)

•ΣΥΜΒΑΣΗ 5 :ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΗΤΟ ΤΥΠΟΥΑ’ (ΤΕΜ 1) – ΗΚΓ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ (ΤΕΜ 1) ΚΑΙ

•ΣΥΜΒΑΣΗ 6 : ΑΝΕΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣ ΦΟΡΗΤΟΣ (ΤΕΜ 1)

Το έργοσυγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό ΝοσοκομείοΛάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο».

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» έχει δυναμικότητα 300 κλινών και λειτουργεί καλύπτοντας μια ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή. Ο εξοπλισμόςόπως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ,αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστήριξης και θεραπείας ασθενών και θα εγκατασταθεί στο τμήμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.). Η Μ.Α.Φ. θα λειτουργήσει στο νέο χώρο που έχει κατασκευαστεί για τον λόγο αυτό στον τρίτο όροφο του κτιρίου Υ2 με ανάλωση εθνικών πόρων ύψους άνω του 1.500.000€. Θα ενταχθεί παραγωγικά στην καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου σε πλήρη συνεργασία και υποστήριξη από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (λειτουργεί σε διπλανό χώρο) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π. – λειτουργεί στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα) όπου εισέρχεται ο ασθενής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Με σωστό προγραμματισμό και προπαντός στόχευση και αποτελεσματικότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επιτύχει εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσα σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, να παράγει έργο και μάλισταμεδιάρκεια και συνέπεια, σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας. Ειδικά σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία, μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το οποίο βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του,έχουν εκτελεστεί ή υλοποιούνται51 συνολικά έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ, όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξέρουμε πως οι ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας που έχει υποστεί ζημιά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Αντίθετα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε φορέα, κοινωνική ομάδα ή απλό πολίτη και αγωνιζόμαστε για μία δημόσια υγεία που αξίζει σε όλους τους συμπολίτες μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε ανεπτυγμένη χώρα. Γιατί ανεπτυγμένη χώρα δεν είναι εκείνη που οι φτωχοί προσφεύγουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας αλλά εκείνη που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας».