Σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων έξω από τη...

Σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων έξω από τη ΔΕΘ

Σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων έξω από τη ΔΕΘ

Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ) αλλά και για το επόμενο διάστημα, καλούνται να συζητήσουν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα που απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ.), στην Πανθεσσαλική σύσκεψη που συγκαλούν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, την Πέμπτη (3 Σεπτεμβρίου), στις 8 το βράδυ, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. κ. Ρίζος Μαρούδας απεύθυνε γενικό κάλεσμα σε όσους συναντηθήκανε στα μπλόκα και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για συμμετοχή, αρχικά στη ΔΕΘ και στη συνέχεια στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν για μετά τις εκλογές.

«Με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε και σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις επιδοτήσεις ως 60% ως το 2019 και θέτει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια και την παραγωγή, θα οδηγήσει σε συγκέντρωση γης και παραγωγής με συνέπεια να αφανιστούν και να οδηγηθούν σε γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι», σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Και πρόσθεσε: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις για δήθεν «παράλληλα προγράμματα» η «ισοδύναμα μέτρα», τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες που υπάρχουν από την μείωση των ενισχύσεων, την άγρια φορολόγηση με 26% και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια σε είδη πρώτης ανάγκης στο 23%, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργησης της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα , την αύξηση του ρεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ., που προέβλεψε, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα να είναι ιδιαίτερα θερμοί.