Ταξιάρχης Αρχοντής : H πορεία του Καρδιτσιώτη μαχητή που παίζει για την...

Ταξιάρχης Αρχοντής : H πορεία του Καρδιτσιώτη μαχητή που παίζει για την κορυφή στo ΜΜΑ

Ταξιάρχης Αρχοντής : H πορεία του Καρδιτσιώτη μαχητή που παίζει για την κορυφή στo ΜΜΑ

Ο Ταξιάρχης Αρχοντής στις 26 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει τον Ιωάννη Αρζουμανίδη σε ΜΜΑ μάχη ξεκαθάρισμα των αθλητών στα βαριά κιλά. Πάμε να δούμε όμως το who is who, ποιός είναι δηλαδή ο μαχητής από την Καρδίτσα που θα παίξει για τον τίτλο του καλύτερου .

Αρχικά πρέπει να τονίσει κανείς τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η διοργάνωση του »MMA Challenge Pro» από την Θεσσαλονίκη στην ανάδειξη των καλύτερων μαχητών στην κατηγορία .

Είναι η μόνη διοργάνωση ΜΜΑ στην Ελλάδα που έχει βάλει το τελευταίο διάστημα βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φέρει μέσα στο κλουβί της του πιο δυνατούς και εντυπωσιακούς αθλητές στον αγώνισμα .

Η μάχη των φίλων έξω από το κλουβί Αρζουμανίδη – Μπατζέλα στο “MCP 3′ καθήλωσε και αυτό αναμένεται να γίνει και αυτή την φορά όταν ο κορυφαίος μαχητής της κατηγορίας Ιωάννης Αρζουμανίδης αντιμετωπίσει τον Αρχοντή .

Σίγουρα ο “Arzοο” είναι το φαβορί, όμως οι ευρωπαϊκές εικόνες που διαθέτει ο Αρχοντής και η εν γένει πορεία του ως τώρα αποτελούν ισχυρό όπλο , γι’αυτό άλλωστε και τον προκάλεσε για αυτή την μάχη .

Πάμε να δούμε αναλυτικά λοιπόν αυτή την πορεία του Καρδιτσιώτη μαχητή ως τώρα στα μαχητικά σπορ .

Ο Αρχοντής ξεκινά σε ηλικία 23 ετών με το Kick Boxing στον Γιώργο Μάλλιο και διακρίνεται πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Savatte , όπου κατακτά την πρώτη θέση . Σε αυτή την διοργάνωση έχει κερδίσει και τον Θανάση Μιχαλούδη .

Ακολουθούν συμμετοχές σε ερασιτεχνικό επίπεδο αγωνιζόμενος στο Kick Boxing σε πρωταθλήματα της ΠΟΚ .

Από τα τέλη του 2010 μέσα από την ομάδα του Νίκου Αλογάριαστου εντάσσει το έδαφος στο παιχνίδι του συμμετέχοντας σε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα της Shooto στη βαριά κατηγορία των +100 κιλών , ενώ συμμετέχει και σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Shooto όπου κατακτά στα -100 κιλά την 2η θέση .

Έχει βγει πρώτος σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παγκρατίου καθώς και σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Grappling της FILA στα No-Gi έχει πάρει την 2η θέση στα -100 κιλά .

Συμμετέχει και κερδίζει στα pre-games του No Limits 16 τον Μιχάλη Καραμουσκέτα και πάει μετά στον πρώτο του μεγάλο σταθμό στις ΜΜΑ στην Ελβετία όπου κατακτά την παγκόσμια ζώνη της WFC (World Fighters Council) κερδίζοντας μέσα σε 30 δεύτερα με υποταγή από πλάτη τον τέως πρωταθλητή εκεί Harris Reiz .

Γυρίζοντας εδώ λαμβάνει μέρος στα προκριματικά στα -100 κιλά του “MMA Challenge Pro 3′, όπου κερδίσει ανάμεσα σε άλλους τον Κώστα Κωτσιάντζη και παρότι παίρνει την πρόκριση δεν καταφέρνει να δώσει το παρών .

Αγωνίζεται επίσης εντός Ελλάδος σε διοργανώσεις της ΕΟΜΑ όπου εκεί μετρά νίκες επί αθλητών όπως οι Λαυρέντης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Ντούσκας .

Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ως τώρα φυσικά είναι οι δύο συμμετοχές του στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις FFC που διεξάγονται στα Βαλκάνια με κορυφαίους αθλητές και ανταγωνισμό .

Την πρώτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπος στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με τον κορυφαίο Κροάτη Ante Delija χάνοντας με υποταγή στον πρώτο γύρο .

Την δεύτερη φορά φέτος στις 17 Απριλίου 2015 στο σημαντικότερο ματς που έχει δώσει ως τώρα βρέθηκε απέναντι στον Igor Pokrajac , μαχητή με σπουδαία καριέρα στο UFC . Έχασε με ΤΚΟ από γροθιές, αν και στην αρχή φάνηκε πως θα μπορούσε να κάνει την μεγάλη έκπληξη .

Και τα δύο αυτά ματς πρέπει να τονιστεί πως τα δέχτηκε έχοντας ορίζοντας προετοιμασίας μόλις μιας εβδομάδας .

Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε φορά που διαθέτει μπροστά το χρόνο προετοιμασίας έχει φύγει με νίκες απέναντι σε μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα αντιπάλων στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό .

Θα γίνει άραγε και απέναντι στον σπουδαίο Ιωάννη Αρζουμανίδη ;

Η απάντηση 26 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Αξιού μόνο στο κλουβί του »MMA Challenge Pro 4

Πηγή: ufight.gr

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • mma
SHARE