Ανακοίνωση Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

Ανακοίνωση Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

Ανακοίνωση Κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  (ΔΕΘ), στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, γίνονται  ένα μήνα μετά τη ψήφιση του 3ου Μνημονίου, που φορτώνει με νέα βάρη   τους εργαζομένους,  τους ανέργους,τους συνταξιούχους, τους νέους – νέες και τα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα.

Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου από το Κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που ακολουθούν,  αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Το νέο Μνημόνιο  υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία και συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και το διεθνές κεφάλαιο.

Το νέο Μνημόνιο οδηγεί σε ύφεση την οικονομία μας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και διευρύνει τη φτώχεια μέσα στην ελληνική κοινωνία. Επιβάλλει την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας προς όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου και ανοίγει το δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Ολοκληρώνει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τη λογική του 1ου και 2ου Μνημονίου, δηλαδή, ότι μόνη λύση για τη χώρα μας είναι ο δρόμος της λιτότητας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με ένα λαό φτωχό, χωρίς δημοκρατικά δικαιώματα σε μία χώρα αποικία χρέους.

Οι εργαζόμενοι  και ο  ελληνικός λαός,  στηριζόμενοι και στην πρόσφατη εμπειρία τους, γνωρίζουν ότι βασικός και καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για το άνοιγμα του δρόμου για ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όφελός τους, είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού, εργατικού και λαϊκού  κινήματος, που θα κάνει  αυτούς τους στόχους  δική του υπόθεση.

Στην κατεύθυνση αυτή, το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σημαντικό να αποκτήσει ξανά ρόλο και λόγο και στη μάχη που ακολουθεί, να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των φτωχών. Να πείσει τους εργαζόμενους ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ίδιος ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα, ενόψει και των επικείμενων εκλογών,θα κρίνουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, καθώς και το κατά πόσο οι πολιτικές, το πρόγραμμα και οι διακηρύξεις τους βρίσκονται  σε συμφωνία με αυτά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανεκπλήρωτα αιτήματα – στόχους:

  • Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
  • Επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων  που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού.
  • Προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων.
  • Καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία θέσεων εργασίας, κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.
  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο είναι άδικο και παράνομο και για τη δημιουργία και διόγκωσή του καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
  • Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος για να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, οι εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο και να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Όλοι και όλες στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο των συνδικάτων

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00μ.μ.,

Θεσσαλονίκη – Άγαλμα Βενιζέλου

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Από την Καρδίτσα θα υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση με μισθωμένο Λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:00 μ.μ. από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, με επιστροφή αυθημερόν.

Για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

 Ο πρόεδρος                                                                             Ο Γ.Γραμματέας
Βάιος Μπάτρας                                                                      Κώστας Παπατζιμούλης

SHARE