Μοσκοβισί: «Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Μοσκοβισί: «Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Μοσκοβισί: «Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ποτέ μια δημοκρατική ψήφο. Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, αναφερόμενος στο θέμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Θα προχωρήσουμε σε διάλογο διότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις για την βιωσιμότητα του χρέους» πρόσθεσε ο επίτροπος ενώ σε ερώτηση της εφημερίδα για το εάν είναι ικανοποιημένος με το πώς πήγαν τα πράγματα με την Ελλάδα, ο Πιέρ Μοσκοβισί απαντά: «Περάσαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και γρήγορη λύση. Όλοι οι πρωταγωνιστές, στο τέλος, συμπεριφέρθηκαν με υπεύθυνο τρόπο. Η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα με τη δυνατότητα επανεκκίνησης. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Θα χρειασθεί ακόμη ιδιαίτερα σκληρή δουλειά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης για να διατηρηθεί η δυναμική αυτή».

Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το αν «θα μείνει εντός προγράμματος», τονίζει: «Είναι βασικής σημασίας να το πράξει. Πρόκειται για χρηματοοικονομική στήριξη και αποτελεί και τη συμμετοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Για τους δυο αυτούς λόγους είναι μια εγγύηση, ένα στοιχείο ασφαλείας. Γι” αυτό ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη δυνατότητα να μπορέσει να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος με σχετική συμφωνία, ο Ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει «αισιόδοξος, και στο θέμα αυτό», διότι, όπως σημειώνει, «είναι κάτι που μπορεί να γίνει πράξη».