Τρεις νεκροί από φωτιά σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί

Τρεις νεκροί από φωτιά σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί

Τρεις νεκροί από φωτιά σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί

Τρεις είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής και 17 τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ισόγειο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Δύο από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στο Αττικόν, ενώ άλλοι 15 με αναπνευστικά και άλλα προβλήματα παρακολουθούνται στο Παθολογικό τμήμα του ψυχιατρείου.

Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Έως αυτήν τη στιγμή, δεν είναι γνωστός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο ακριβώς αριθμός των θυμάτων.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες οι οποίοι ερευνούν για τυχόν για εγκλωβισμένους ασθενείς στο ισόγειο κτίριο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Στο Νοσοκομείο πηγαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θανάσης Δημόπουλος.

Εργαζόμενοι καταγγέλουν ως ύποπτο ασθενή με ιδιαίτερα επικίνδυνη συμπεριφορά

Τριάντα αναφορές είχαν συντάξει και αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ιδρυμα. Αυτό αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Παναγούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Ο συγκεκριμένος ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου.