Χαρά Κούτρα – Υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ: Ποιό πρέπει να είναι το...

Χαρά Κούτρα – Υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ: Ποιό πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου για τους Αγρότες

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΡΟΔΡΟΜΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟ

Χαρά Κούτρα – Υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ: Ποιό πρέπει να είναι το κριτήριο ψήφου για τους Αγρότες

«Ο λαός να μην ψηφίσει αυτούς που χρόνια τώρα τον στέλνουν στο απόσπασμα, εκτελούν τα δικαιώματά του, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν πάει χαμένη, που δε στρέφεται κατά του λαού, αλλά τον δυναμώνει και θα τον κάνει νικητή στο τέλος.»

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Χαρά Κούτρα, υποψήφια βουλευτής  Καρδίτσας του ΚΚΕ, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Σταυρό.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, αυτοί που κατέστρεψαν το λαό υπογράφοντας μνημόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και βέβαια η κυβερνώσα «πρώτη φορά Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ), υπόσχονται ότι οι ίδιοι θα τον σώσουν, καταργώντας τα δικά τους μνημόνια μέσω της πιστής εφαρμογής τους. Δηλαδή, τα εκτελεστικά αποσπάσματα θα αναστήσουν αυτούς που εκτέλεσαν.

Το ΚΚΕ, στην 100χρονη ηρωική πορεία του, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε και συναντά, ποτέ δεν ψάρεψε σε θολά νερά, δεν είπε ψέματα στο λαό. Και αυτό αποδείχτηκε από την ίδια την ιστορία, την ίδια τη ζωή, τις πρόσφατες εξελίξεις. Και επειδή δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά, καθαρά και ξάστερα λέμε: Δεν απευθυνόμαστε σ” όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες.

Δεν απευθυνόμαστε στους μεγαλοαγρότες π.χ.  και τους μεγάλους επιχειρηματίες των τροφίμων, που επιδοτημένοι από την ΕΕ και το ελληνικό κράτος, ξεριζώνουν τους φτωχούς αγρότες, κλέβοντας την αγροτική γη για ένα κομμάτι ψωμί, μετατρέποντας όση αγροτική παραγωγή δεν πρόλαβε να ξεκάνει η ΕΕ, την ελπίδα ζωής, ανάσας, διατροφής του λαού σε απάνθρωπη, σκληρή, μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση.»

Απαντώντας στα ερωτήματα και στην αγωνία των νέων κυρίως αγροτών τόσο στο Σταυρό όσο και στον Πρόδρομο η υποψήφια βουλευτής τόνισε:

«Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, όπως είσαστε όλοι εσείς όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών του νομού μας, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Ο αγώνας τους για να παραμείνουν στο χωράφι τους, μετά και το 3ο μνημόνιο, είναι αγώνας ζωής και επιβίωσης, αγώνας που πρέπει να περιλαμβάνει και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που σήμερα κινδυνεύουν όσο ποτέ.

Το χτύπημα στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα γίνεται παράλληλα με τα άλλα εμπόδια που βάζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ στους φτωχούς και μεσαίους αγρότες να παραμείνουν στη γη και να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Το σύνολο των αντιαγροτικών μέτρων, ο πυρήνας των οποίων προβλέπεται από τη νέα ΚΑΠ, οδηγούν στην παραπέρα καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής, με συγκέντρωση γης και παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια.

Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας της επιβίωσης μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο όταν συνδυάζει την πάλη για την απόκρουση των μέτρων και την ανάκτηση των απωλειών με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου το αγροτικό εισόδημα, η ασφάλιση και η σύνταξη θα είναι εξασφαλισμένα, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης της γης και της λειτουργίας αγροτικών συνεταιρισμών στο πλευρό των κρατικών αγροτικών επιχειρήσεων.

Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ-τόνισε η Χαρά Κούτρα ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους κατοίκους των δύο χωριών- στη μικρή και μεσαία αγροτιά.

Η ενίσχυσή του και στις εκλογές θα αποτελέσει ισχυρό εφόδιο για τους αγώνες που ήδη προετοιμάζονται, για την αναμέτρηση με την πολιτική της ΚΑΠ, τη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ευημερίας για το λαό.»