Το  ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρουσιάστηκε σήμερα...

Το  ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί

«Όχι στο νέο γύρο εκβιασμών και αυταπατών»

Το  ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί

«Όχι στο νέο γύρο εκβιασμών και αυταπατών» είπαν οι υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί, στα τοπικά ΜΜΕ, όπου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο στο Ν. Καρδίτσας.

«Δεν νομιμοποιούμε τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής, δεν διαλέγουμε ποιος  θα συνεχίσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας. Εμείς λέμε «ναι» στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπούν τα βάρβαρα μνημόνια και τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης» επεσήμαναν μεταξύ άλλων.

Το ψηφοδέλτιο

Οι υποψήφιοι Βουλευτές  της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ είναι οι:

-Καμαρέτσος Γεώργιος του Παναγιώτη

(Γεννήθηκε το 1942 στο Καροπλέσι Καρδίτσας. Δραστηριοποιήθηκε από νωρίς στο αριστερό και λαϊκό κίνημα και συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 1977 με το ψηφοδέλτιο της ΛΔΕ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στη περίοδο της μεταπολίτευσης (ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Οδηγών Φορτηγών Δ.Χ. και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια). Από το 1965 ήταν μετανάστης στη Γερμανία όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα και για πολλά χρόνια υπήρξε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας του Βερολίνου. Από το 2007 που επέστρεψε στην Ελλάδα ζει στην Καρδίτσα όπου και συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Παντρεμένος και με ένα γιό).

-Καπνιάς Στέφανος του Ευαγγέλου

(Γεννήθηκε το 1963 στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικά στην Α.Β.Σ.Θ. (τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Ζει και εργάζεται ως λογιστής στη Καρδίτσα. Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο Σύλλογο Λογιστών Καρδίτσας (διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του ΔΣ) και έχει συνεχή παρουσία και δράση στα τοπικά ζητήματα, σε όλες τις τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και αντίστασης. Υποψήφιος με το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2004 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς).

-Καραμήτρος Στέφανος του Δημητρίου

(Γεννήθηκε το 1947 στην Καρδίτσα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζει στην Καρδίτσα όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μαχόμενος δικηγόρος. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στο αριστερό κίνημα. Ως φοιτητής ήταν στέλεχος της ΠΠΣΠ και πήρε μέρος ως αντιπρόσωπος στο α’ συνέδριό της (1966).  Συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ και του ΑΜΕΕ (Παρίσι). Στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) από την ίδρυσή του (1974) μέχρι και σήμερα και υποψήφιος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Με συνδικαλιστική δράση στο χώρο των δικηγόρων και συνεχή παρουσία στα τοπικά ζητήματα. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις κινηματικές δράσεις και τοπικές πρωτοβουλίες. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών).

-Κυρίτσης Απόστολος του Θωμά

(Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1960. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, ζει και δουλεύει ως φαρμακοποιός στη Καρδίτσα. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών της σχολής του. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο χώρο των φαρμακοποιών όπου για πολλά χρόνια εκλέγεται μέλος ΔΣ στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας και αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ. Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία στις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Υποψήφιος με τους συνδυασμούς που υποστήριζε το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις βουλευτικές εκλογές από το 1989 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Ελίνα Οικονόμου και έχουν δύο παιδιά, το Θωμά και την Κατερίνα).

-Σόφη Παρασκευή του Δημητρίου

(Συνταξιούχος σχεδιάστρια, που ζει και δραστηριοποιείται πολιτικά στην Αθήνα.  Μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ, συμμετείχε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφια. Συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό κίνημα και σε διάφορες τοπικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης στις συνοικίες της Αθήνας).

Για τη συνεργασία

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι υποψήφιοι Βουλευτές, αναφέρουν για την εκλογική τους συνεργασία:

«Μπροστά στην πολιτική μάχη των εκλογών του Σεπτέμβρη, μπροστά στη νέα φάση εκβιασμών και αυταπατών που ξεκίνησε, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισαν να παρέμβουν από κοινού σαν συνέχεια των κοινών τους αγώνων έτσι όπως εκφράστηκαν στο κίνημα και στα πλαίσια της «Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας».

Μέσα από το κοινό σχήμα ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ – Εκλογική Συνεργασία θέλουμε να αναδείξουμε μια άλλη κατεύθυνση για το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφάλαιου.

Κόντρα στις αυταπάτες, παλιές και νέες. Γιατί οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και οπισθοχώρηση το λαό και την εργατική τάξη.

Κόντρα στις εύκολες λύσεις και τις εκλογικές ψευτοδιεξόδους. Γιατί τέτοιες ούτε υπήρξαν ούτε μπορούν να υπάρξουν. Κόντρα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Γιατί η πραγματική δύναμη βρίσκεται στους λαϊκούς αγώνες.

Κόντρα στη δήθεν Αριστερά, της υποταγής, της ρεφορμιστικής πολιτικής και της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Για την ενίσχυση των εστιών αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε γειτονιά, για την ενίσχυση των ταξικών αγώνων, για το δυνάμωμα του αγώνα για ανεξαρτησία, για την ανασυγκρότηση του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Κόντρα στην αναβίωση του μαύρου μετώπου, αλλά και την ενίσχυση των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.

Κόντρα στην ιμπεριαλιστική πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ που λεηλατεί και καταδυναστεύει το λαό και τη χώρα μας.

Για να μην νομιμοποιηθεί η συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

Για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής, αντεργατικής επίθεσης.

Για τη διεκδίκηση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, όρων εργασίας σύμφωνα με τις πραγματικές λαϊκές και εργατικές ανάγκες.

Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Για την απαλλαγή από κάθε ξένο και ντόπιο δυνάστη του λαού και της χώρας.

Για να αντισταθεί ο λαός στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών που εξελίσσονται στην περιοχή μας και ευρύτερα».