Γ. Βαρουφάκης: «Δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα»

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα»

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα»

«Ο Τσίπρας εκβιάστηκε για ένα πρόγραμμα που δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα»

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συμμετέχει στο οικονομικό φόρουμ Αμπροσέτι, στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές, ο κ.Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, τόνισε πως «το μόνο που λέει το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να επεξεργασθούν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τον Ιούλιο του 2016. Για ποιο λόγο μας αρνήθηκαν το δικαίωμα να συζητήσουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις; Η απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί στα πρακτικά, αλλά στην υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης».

Μιλώντας στην τηλεόραση της RΑΙ ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Δεν συμφωνώ με κανένα από τα προεκλογικά προγράμματα που έχουν προταθεί. Δεν πρόκειται για θέμα προσωπικοτήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ συνεργασθήκαμε σε στενή επαφή και παραμένουμε φίλοι. Το πρόβλημα είναι ότι τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, για να δεχθεί ένα πρόγραμμα το οποίο, όλοι όσοι ήξεραν από οικονομία, γνώριζαν ότι δεν μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Πρόκειται για σημαντική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σκηνικό»

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE