«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ραφείο λέξεων στο …μέλλον!»

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ραφείο λέξεων στο …μέλλον!»

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι ένα ραφείο λέξεων στο …μέλλον!»

Τελευταίες δράσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, για να ολοκληρωθεί και η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!», που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη ήταν η σειρά των παιδιών της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, μέσα από πολλές εικόνες και την ανάγνωση του βιβλίου «Το θαλάσσιο τσίρκο του Χουάν Μιρό» της Φίλιας Δενδρινού από τις εκδόσεις Λιβάνη.

6 7

Στη συνέχεια τα παιδιά με χρώματα προσπάθησαν ν’ αποτυπώσουν στο χαρτί έργα του ζωγράφου κλείνοντας με πολύχρωμο τρόπο και το φετινό πλούσιες σε δράσεις καλοκαίρι τους.
Την Τρίτη στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα παιδιά ταξίδεψαν στο μέλλον! Μεταφερθήκαμε απέναντι από τη βιβλιοθήκη στο Κέντρο “Exelixis” (ένα θερμό ευχαριστώ στον Κύριο Γιώργο Κεραμίδα για την άψογη φιλοξενία του) και με την πολύτιμη βοήθεια των Αδερφών Παπαβασιλείου και των τεχνικών από το κατάστημα “You” Καρδίτσας, συνδεθήκαμε μέσω Skype με το Digital Studio και τους Κυρίους Αντώνη & Μάριο Παπαγεωργίου, όπου μας ξενάγησαν στις 3D εκτυπώσεις δείχνοντας μας δικές τους δημιουργίες
μικροαντικειμένων και προτομών!!!

Στη συνέχεια είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τη Δημοτική παιδική Βιβλιοθήκη συνοικισμού «Καραμπουρνάκι» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου η συνάδελφος Κυρία Πετρούλα Βολτσή και τα παιδιά της βιβλιοθήκης μας ξενάγησαν στο χώρο τους. Από τη Θεσσαλονίκη πετάξαμε στην Κρήτη, στα όμορφα Χανιά, όπου η υπεύθυνη των παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων Κυρία Βιβή Χουδαλάκη, μα ξενάγησε στο υπερσύγχρονο Media Lab της βιβλιοθήκης τους και τελειώσαμε με την κορυφαία βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, όπου η βιβλιοθηκονόμος Κυρία Φιφή Τριανταφυλλίδου, μας μίλησε για τις Καλοκαιρινές εκστρατείες που πρωτοξεκίνησαν στη Βέροια πριν από 10 περίπου χρόνια!!!

Είδαμε βίντεο για το πώς φαντάζονται οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες, τη ζωή στο μέλλον, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι έμειναν στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα!!!

2 3 4 5

Η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» για δύο περίπου ώρες, μετατράπηκε σ’ ένα ραφείο… λέξεων. Τα παιδιά, σε μικρά κομμάτια πανί, από παλιά δικά τους άχρηστα υφάσματα, αποτύπωσαν αγαπημένες τους καλοκαιρινές λέξεις και με βελόνες και κλωστές, προσπάθησαν να τις δώσουν πολύχρωμο φόντο, ώστε να τις ενώσουν και να φτιάξουν την καλοκαιρινή σημαία της βιβλιοθήκης!!!
Η τελευταία δράση της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού»:

• Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα καταφύγιο φανταστικών φίλων

Πολλοί ήρωες στις ιστορίες έχουν ένα φανταστικό φίλο που τους βοηθάει στις περιπέτειες τους. Όλοι οι φανταστικοί φίλοι είναι κρυμμένοι στη βιβλιοθήκη και τους ανακαλύπτουμε παίρνοντας μέρος σ’ ένα παιχνίδι θησαυρού.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Η δράση ξεκινά στις 11 το πρωί.

Η παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κ. Βελή 18 (λίγο μετά από το ΚΔΑΠ Γιολδάση). Ως εκ τούτου δε πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του 2ου κύκλου και θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με την ημερομηνία της επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.
Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

SHARE