Ευαγ. Αποστόλου: «Επώδυνα τα μέτρα του 3ου μνημονίου για τους αγρότες, όμως...

Ευαγ. Αποστόλου: «Επώδυνα τα μέτρα του 3ου μνημονίου για τους αγρότες, όμως τον Οκτώβριο θα προτείνουμε ισοδύναμα»

Δήλωσε από την Καρδίτσα ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου

Ευαγ. Αποστόλου: «Επώδυνα τα μέτρα του 3ου μνημονίου για τους αγρότες, όμως τον Οκτώβριο θα προτείνουμε ισοδύναμα»

 «Θα επιστραφεί φέτος  το 50% για το 2014 και του χρόνου δεν το βλέπω…» είπε απαντώντας στο Karditsa24 για τον ΕΦΚ πετρελαίου

Επώδυνες  χαρακτήρισε τις επιπτώσεις της συμφωνίας του 3ου μνημονίου για τον αγροτικό κόσμο, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, από την Καρδίτσα, όπου περιοδεύει σήμερα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία των υποψηφίων Βουλευτών Καρδίτσας, ο κ. Αποστόλου, ζήτησε από τον ελληνικό λαό τη λαϊκή εντολή, για να μπορέσουν με νέα πνοή να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση και να διασφαλίσουν τις κοινοτικές ενισχύσεις, που είναι όπως είπε, το 50% του εισοδήματος του αγρότη.

Ο ίδιος δήλωσε πως τον Οκτώβριο θα διαπραγματευτούν με τους εταίρους και θα προτείνουν ισοδύναμα – αντισταθμιστικά, για να απαλύνουν  τον αγροτικό κόσμο, κυρίως στο κομμάτι  της φορολογίας.

Ο κ. Αποστόλου παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα του 2015 και ζήτησε συγνώμη από τους αγρότες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Karditsa24, ο πρώην υπουργός είπε πως αν οι εταίροι δεν δεχθούν διαπραγμάτευση, τότε η νέα κυβέρνηση θα κάνει «νέα τρίπλα», την οποία βεβαίως δεν αποκάλυψε.

Ωστόσο διευκρίνισε πως μέσα από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, θα προκύψει ένα ισοδύναμο – το μεροκάματο του αγρότη – που θα βάλει τάξη στο χώρο γενικότερα.

Ερωτηθείς από το Karditsa24 για την ΕΦΚ πετρελαίου που οφείλεται στους αγρότες, είπε πως τα πράγματα είναι δύσκολα.

«Θα επιστραφεί φέτος  το 50% για το 2014 και του χρόνου δεν το βλέπω…» σημείωσε.

Επίσης, απαντώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως υπάρχουν εκκρεμότητες με τους εκκαθαριστές και πως συζητιέται να γίνει  περικοπή των δανείων κατά 50%.

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ακολούθησε σύσκεψη του πρώην Υπουργού με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, όπου τον ενημέρωσαν για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-συσκεψη