Από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Τιτάνεια 2015″ στον Παλαμά

Από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Τιτάνεια 2015″ στον Παλαμά

Από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Τιτάνεια 2015″ στον Παλαμά

Το ταξίδι στις γεύσεις της Καρδίτσας συνεχίζεται με σταθμό, αυτή τη φορά, τον Παλαμά. Το ταξίδι άρχισε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2014, με την καταγραφή προϊόντων και γεύσεων που οργανώθηκε στην Καρδίτσα και στην Πλαζ Πεζούλας. Συνεχίστηκε στην Καρδίτσα, όπου στις 29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά η εκδήλωση «Επισκέπτομαι τις Γεύσεις του Τόπου μου», με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δικτύου Τροφίμων – Ποτών, παραγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών και εκατοντάδων συμπολιτών μας. Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η «Γιορτή πίτας» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 13η φορά, στις 13 Ιουνίου στο Μασχολούρι Σοφάδων και ο Μεσενικόλας όπου στο πλαίσιο της εβδομάδας εκδηλώσεων «31η Γιορτή Κρασιού» οργανώθηκαν δύο παράλληλες ομάδες δράσεων: η γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και η γνωριμία με τις γεύσεις των κρασιών που παράγονται από τα οινοποιεία του Νομού

Η γιορτή γεύσεων στον Παλαμά γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τιτάνεια 2015» και περιλαμβάνει την έκθεση προϊόντων που παράγονται από τοπικές επιχειρήσεις και τη γευστική δοκιμή. Η γιορτή γεύσεων θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.
Οι δράσεις της «Γιορτής Γεύσεων» εντάσσονται στο πρόγραμμα Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 20 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των γεύσεων και της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου μας, στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό μας.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δοκιμάσουν τα φαγητά και τις γεύσεις που θα παρουσιάσει ειδικός σεφ, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά προϊόντα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 11/09/2015
Ώρα 21:00 Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικού συλλόγους: Μορφωτικός Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες», Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης, Χορευτικός Όμιλος Μαλεσίνας, Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Καραγκούνα».
Σάββατο 12/09/2015
Ώρα 19:30 «Γιορτή Γεύσεων» στο πλαίσιο του Διατοπικού Προγράμματος «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER
Ώρα 21:30 Μουσικό Πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Παλαμά και τη Χορωδία του ΜΣΙ
Κυριακή 13/09/2015
Ώρα 21:30 Συναυλία με τους ON AIR

SHARE