Λήδα Ξένια Αγγέλου στους εκπαιδευτικούς: Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην παιδεία

Λήδα Ξένια Αγγέλου στους εκπαιδευτικούς: Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην παιδεία

Λήδα Ξένια Αγγέλου στους εκπαιδευτικούς: Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στην παιδεία

«Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει την Παρασκευή στα σχολεία όλης της χώρας, και της Καρδίτσας φυσικά, σημαίνοντας την έναρξη ακόμα μιας χρονιάς με τεράστιες ελλείψεις και με τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να αγκομαχούν για να συμπληρώσουν τη μόρφωση των παιδιών τους εκτός σχολείων» τόνισε η Λήδα Ξένια Αγγέλου, βιολόγος-γενετίστρια, ιδιωτική υπάλληλος, υποψήφια βουλευτής του κόμματος σε σύσκεψη εκπαιδευτικών.

«Η εικόνα της έναρξης και της λειτουργίας των σχολείων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε η Λήδα Αγγέλου, δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο από την εικόνα που υπήρχε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι προσδοκίες των γονιών για τη μόρφωση των παιδιών τους διαψεύδονται. Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων που βρίσκεται στην ευθύνη των δήμων, είναι επίσης προβληματική. Επιπλέον, τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων έχουν μειωθεί πάνω από 70%, ενώ μειωμένα κατά 60% είναι και τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (απορρυπαντικά καθαριότητας, αναλώσιμα είδη, φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση).».

Στη συζήτηση που ακολούθησε και στους προβληματισμούς τι μπορούμε να αλλάξουμε με αυτούς τους συσχετισμούς, η υποψήφια βουλευτής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ ώστε ακόμα και μέσα από την βουλή να παλεύει με καλύτερες προϋποθέσεις. Ανέφερε δε σαν παράδειγμα τις πρόσφατες προτάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για την Παιδεία και ανάμεσά τους για τη διαγραφή χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση), όμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (μαζί και αυτοί που έφυγαν και έφτιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ 2) – ΑΝΕΛ τις αρνήθηκε!

«Κανένας γονιός και εκπαιδευτικός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση, -τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η υποψήφια βουλευτής. Μόνο στο δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα και της διεκδίκησης μπορούν να υπάρχουν αποτελέσματα. Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να μορφώνονται ολοκληρωμένα και ολόπλευρα, σε ένα σχολείο που μπορεί να τους παρέχει τα πάντα, να αναπτύσσει τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους, να είναι πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μορφώνονται εξίσου όλα τα παιδιά κι όχι να πετιούνται πρόωρα στο μεροκάματο και στα ψίχουλα της μαθητείας.

Γι” αυτό, όλα όσα ζούνε από τη μία και όλα όσα δικαιούνται από την άλλη γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πρέπει να γίνουν κριτήριο και για τους αγώνες τους και για την ψήφο τους στις 20 Σεπτέμβρη. Πρέπει να γίνουν κριτήριο για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές.»

SHARE