Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση δίνει μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας pro rata για την Εφημερίδα των Συντακτών δίνει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι ενδείξεις για τις συσπειρώσεις των δύο κομμάτων φανερώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη περιθώρια αύξησης της δεξαμενής των ψηφοφόρων του καθώς η συσπείρωση του κόμματος είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Με τη ΝΔ να έχει πιάσει “ταβάνι” στη συσπείρωση με 83% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 64% το σκηνικό μπορεί να αλλάξει ως την κάλπη. Ωστόσο, η πολύ υψηλή συσπείρωση της ΝΔ δεν δικαιολογεί το χαμηλό ποσοστό που τελικά λαμβάνει

Αναλυτικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα έχουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
Νέα Δημοκρατία 23,5%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Το Ποτάμι 4%
ΚΚΕ 4,5%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
ΛΑΕ 2,5%
Εν. Κεντρώων 3,5%
άλλο 2,5%
ΔΞ/ΔΑ 17,5%

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας διευρύνει τη διαφορά από τη ΝΔ, ωστόσο στη βουλή δεν μπαίνει ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ. Εκτός βουλής, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση φαίνεται να μένει και η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.

Την ίδια ώρα η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και έτσι το σκηνικό παραμένει ρευστό. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37%, του εκλογικού Σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Ωστόσο το 25% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.

ΠΗΓΗwww.imerisia.gr
SHARE